29 Temmuz 2013

Fırında Patlıcan

Ramazan için hafif yemek arıyanlara güzel bir seçenek de benden gelsin.
Benim gibi kızartma sevmeyenler için fırında patlıcan harika bir fikir.
Malzemeleri: (2 kişilik)
1 Patlıcan (Almanyanın patlıcanı 400 gr)
1-2 Domates
2 sivri yeşil Biber
2 sivri kırmızı Biber
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
1-2 Mozeralla Peynir
10-20 tane kadar bir güne evel artan veya buzluktan ıspanaklı Mantı
Kekik, Karabiber ve tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar soyulur ve 2 cm kalınlığında dairelere kesilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır. Üzerine baharatları ve Zeytinyağı gezdirilerek karıştırılır. Tepsiye dizilir. Üzerlerine önce dilimlenmiş domates sonrada dilimlenmiş Mozeralla peynir dizilir. Biberler de kesilip dilimlenir ve yanlarına yerleştirilir. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Haşlanan mantılar ile tabağa alınır ve maydanoz yaparağı ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

seherinörgüleri ekin dedi ki...

ellerine 2aglik canim,hayirli ramazanlar

Cihan'in Bahcesi dedi ki...

ne guzel bir blog ismi :))))))
beni gulumsettin
sevgiler bahcemden

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails