14 Temmuz 2012

Patlıcan Söyülmesi


Bu gün sizlere Kilis’ imizin harika lezzetlerinden olan ve eşimin emek vererek yaptığı bu nefis Patlıcan söyülmesi  salatasını paylaşmak istiyorum. Mangal etlerin yanında veya bizim gibi bir iki dilim ekmekle hafif bir öğün olarak da hazırlanıp yenilebilinir.

Malzemeleri:
2 Patlıcan (yaklaşık 700 gr olacak)
3 büyük Domates
4 sivri Biber
4 orta boy Soğan
1 demet Maydanoz
1 kahve fincanı Koruk ekşisi
1/2 fincan Zeytinyagi
Tuz ve kırmızı pul biber

Yapılışı:
Teflon tavada (daha nefısıde mangalda) biberler közlenir. Daha sonrada patlıcan ve soğanlar yumuşayana dek közlenir.
Biberin zarları soyulur ve doğranır. Patlıcanın kabuğu soyulur ve incecık kıyılır. Daha sonrda soğan soyulur ve irice doğranır. Dometesler de salata gibi doğranır ve sonrada maydanoz kıyılır.
Büyük kaseye alınır, tuz ve kırmızı pul biber eklenir, enson da koruk suyu ve Zeytinyagi eklenerek karıştırılır ve servise alınır.

Afiyet Olsun!

2 yorum:

LookbookUnlimited dedi ki...

mini fırının ızgara bölümünde de çok rahat patlıcan biber közlenebiliyor, bu da tam yaz yemeği, çok güzel :)

http://www.lookbookunlimited.com/

Gönülünce dedi ki...

Patlıcanın her türünü çokkkk seviyorum nefiss ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails