Her zaman severek yaptığım nefis bir'' Fırın Mücveri'', hem kızartma zahmetine girmiyor hemde az yağ kullanarak sağlıklı mücver yiyoruz. Buyurun tarife!
Ayrıca bu tarifi çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi http://www.pastaeli.blogspot.com/ve Porselen Demlik Etkinliğinin ev sahibesi http://pasasofram.blogspot.com/ gönderiyorum.
Arkadaşlarıma kolay gelsin...
Malzemeleri:
2 Patates
1 Patlıcan (300 gr)
4-5 yeşil Soğan
1 demet Maydanoz
1 demet Nane
3 Yumurta
1 su bardağı Sıvı Ayçiçeğiyağı
1 su bardağı Yoğurt
2,5 su bardağı Un
1 paket Kabartmatozu
Tuz, Karabiber, Kişniş, Kırmız Pul Biber,Kekik
1 çay bardağı rende beyaz Peynir (üzerine)
2 yemek kaşığı Susam (üzerine)
Yapılışı:
Patates ve patlıcan soyulur ve rendelenir. Soğanlar, maydanoz ve naneler ayıklanıp yıkanır ve incecik kıyılır.
Diğer harç malzemeleri bir kapta çırpılır ve sebzelerde içine alınıp karıştırılır ve yağlanmış bir borcam tepsisı unlanır ve malzemeler aktarılır.
Üzeri düzeltilir ve önce peynir sonrada susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar kızartılır. Fırından alınca soğutulur ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun!
çok severim cnaım.çokta güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsizi izlemeye aldım...
YanıtlaSilfırında kabak mücveri bende yapıyorum...
fırındas yapılınca gertçekten daha hafif oluyor...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
çok severim mücveri,üstelik senin de dediğin gibi böyle daha sağlıklı ellerine sağlık..
YanıtlaSilaldım güzel tarifi.bende hep denemek istemişimdir ama hiç yapmadım.artık bu tarifi deneyeceğim.Teşekkürler:)
YanıtlaSilBol malzemeli ve sağlıklı,ellerine sağlık,sevgilerimle:)
YanıtlaSilben de mücveri çok severim sık sık da yaparım ama fırında tutturamıyorum, nedense tarifi aldım deneyeceğim...
YanıtlaSilcok tsk.ler arkadasim tarif icin ellerine sagil yine beklerim:)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilMücver çok güzel olmuş, ellerinize kolunuza sağlık.Sizi izlemeye aldım.Sevgilerimle:)
ellerine ,kollarına sağılık arkadaşım.
YanıtlaSilbana gelsene,sana bir ödülüm var .
Firinda dedigin gibi hem hafif hem yagsiz oluyor ,bende cogu kez böyle yapiyorum
YanıtlaSilellerine saglik canim
ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilcanım artkadaşım ellerine sağlık
YanıtlaSilbende ödülün var daha önce geldim yorum kutun açılmadı.....
çok sağlıklı ve çok lezzetli ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiyle kalın