Kabakli Corba


Evde 3 aydir duran ufak bir kis kabagim herkesin begeni ile corbasini yemelerine kismet oldu.
Malesef fotografi ertesi gün artan bir kase corbadan cektim, yaglari karisti, cekirdekler icine girmis, ama lezzet yerinde!

Malzemeleri:
1 kg soyulmus ayiklanmis ve ufak dilimlere ayrilmis kis Kabagi
1 Sogan
2 yemek kasigi Tereygi
1 cay kasigi rendelenmis taze Zencefil
1 tatli kasigi Otlu Tuz
Karabiber ve Dereotu
1 Kutu (200ml) Krema
2 yemek kasigi cekirdeginden ayrilmis kabak ici

Yapilisi:
Bir tencereye 1 yemek kasigi tereyagi alinir. Icine yemeklik kesilmis soganlar ilave edilir, hafifi kavrulur, kabaklar ve zencefil de eklenerek 2-3 dakika kavrulur. Üzerine 2 lt su ilave edilir ve kaynatilir. 15 dakika kadar pisirilip kabagin yumusamasi saglanir (bu kabagin cinsine göre bu süre degisebilir). Blenderdan gecirilerek püre yapilir, icine tuzu dereotu ve kremasi eklenir.
Tavada geride kalan 1 yemek kasigi tereyagi eritilir ve icine cekirdekler ilave edilir kisa süre kavrulur ve servis yapilan corbalarin üzerine paylastirilir.
Afiyet Olsun!

7 yorum:

  1. çok şık bir görüntü sunumunamı bakayım mis gibi çorbayamı şaşırdım insanın içini ısıtan sıcacık bir çorbaya hiç dayanamam ellerine sağlık canım svgilerimle hayırlı pazarlar

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir çorba olmuş ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Zencefilli de olunca tam kış çorbası olmuş Ayşe cim ellerine sağlık..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağılık arkadaşım,

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık bu zamanların en güzel yemeği sıcacık bir kase çorba
    mutlu huzurlu haftalar:)

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık,sağlıklı ve eminimki lezzetli bir çorba,iyi haftalar..

    YanıtlaSil