1 Ocak 2012

HAYIRLI YILLAR!!!

87. TARiFiN ADI: KADAYIF
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))


Malzemeleri:
500 gr. taze Kadayif
500 gr ceviz ici
250 gr Tereyagi

Serbeti icin:
3, 5 su bardagi Seker
3 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu
Tarcin

Yapilisi:
Firin tepsisine tereyagi alinip, ocakta erimesi saglanir.
Erigen tereyaginin icine kadayif alinir, Kadayif elle karistirilip, her tarafi yaglanarak ve elde cekistirilip kadayif kirilir. Yani asagi yukari 2-3 cm boyunda yagin icinde kadayiflar bölünür, Buna kadayif kirma denir.
Kadayifin yarisi bir tabaga alinir. Diger yarisi tepsiye iyice bastirilarak yayilir. Üzerine irice kiydiginiz ceviz serpilir ve geriye kalan kadayif üzerine örtülüp, yine elle, avuc ici ile bastirilir.
200° deki firinda 20-25 dakika pisirilir.
Kadayifin pisirme islemi yapilirken tencereye seker, üzerine su ve limonsuyu alinarak kaynatmaya birkilir. Arada bu serbet karistirilarak özlestirilir. Pisince ocaktan alinir ilik duruma gelmesi saglanir. Firindan cikan kadayif isteye göre dilimlenip, üzerine serbeti aktarilir. Bir iki saaat cekmesi icin bekletilip, üzerine tarcin serpilerek servis yapilir, isteye göre kaymaklada servis edilir.

Afiyet Olsun!

1 yorum:

Çaçaron Blog... dedi ki...

bloğumda sizin için bir tarişfim var..alabilirsiniz..teşekkürler..

http://yasamladans.blogspot.com/2011/12/balkabakli-pasta.html

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails