10 Aralık 2011

Annemin Muhallebili Pastasi


Bu nefis pastami, Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahibligini yapan arkadasimiz Yesil Mutfaktan Tarifler´e bu tarifimi yolluyorum, kolay gelsin arkadasim.
Alman eski is arkadaslarim bana gelecegini anneme söyledigimde, bana hemen, benim cok güzel bir tarifim var istersen vereyim tarifi yaz dedi. Her gece annemle msn de yazisiriz ve annem msn de tarifi bana yazdi ve kendisinin cok begendigini söyledi.
Gercekten de gelen arkadaslarim ve bende cok begendik, hele bu nefis muhallebi bu pastaya o kadar güzel yakismisti ki anlatamam. Alman arkadaslar keki ve özellikle muhallebinin tarifini de aldilar, arkadaslarim annemide tanidiklarindan selamlarini ilettiler. Iste bende sizler bu nefis tarifi veriyor ve annemede cook tesekkürlerimi iletiyorum.
Annemin Muhallebili Pastasi
Malzemeleri:

2 büyük Yumurta (veya 3 kücük)
1 su bar. Seker
2 yemek kas. Kakao
1 pak. Vanilya
1 pak. Kabartmatozu
1/2 su bar. Su
1 su bar. Un

Sosu icin:
1 su bar. Süt
1 tatli kas. Neskafe

Muhallebisi icin:
2 Türk kahve fincani Un
2 Türk kahve fincani Seker
8 Türk kahve fincani Süt
1 kutu (200ml krema, kremsanti)
1 pak. Vanilya

Süslemek icin:
3 yemek kasigi cekilmis Findik ici
3 yemek kasigi rende Hindistan cevizi

Yapilisi:
Dikdörtgen veya yuvarlak borcam yaglanir. Hamuru hazirlamak icin bir kaba seker ve yumurta alinip köpük köpük cirpilir. Kakao, un, vanilya, kabartma tozu ve su da ilave edilerek karsitirilir. Borcama alinip 175 derecede 25 dakika pisirilir.
Diger yandan süt isitilir ve icinde neskafe eritilir ve sogumaya birakilir.
Muhallebesi de buarada hazirlanir. 8 fincan süt, seker ve un tencereye alinir ve cirpilarak pisirilir. Muhallebi kivamina gelince ocaktan alinir ve arasira karistirilarak sogumasi saglanilir.
Kek bir sivri bicakla pisip pismedigi kontrol edilir (firinda iken kekin ortasina sivri bir bicak dikkatlice batirilir, eger bicak temiz cikarsa, hamur yapismazsa pismis demektir) eger pismemisse bir kac dakika daha bekletilir. Bu süre herkesin firininin özelligine ve hizina baglidir.
Firindan alinan kek hafif soguyunca üzerine neskahveli süt kasik kasik gezdirilerek aktarilir.
Krema, yani kremsanti bir kabda 1 paket vanilya ilavesi ile kar gibi cirpilir ve sogumus muhallebeye ilave edilir. Muhallebide kekin üzerine yayilir. En üzerine önce findik ici sonrada hindistan cevizi serpilir ve en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra dilimlere kesilerek ikram edilir.
Afiyet Olsun!

8 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

Güzel bir tarif hakikaten,ellerine sağlık.
İyi ki var internet,uzakları yakın ediyor,sevgiler.

Magia da Inês dedi ki...

°º❤♫ Olá, amiga!
°º✿ Passei para uma visitinha.
º° ✿♥ ♫° ·. Receita deliciosa.
❤ Bom fim de semana!
°º❤ Beijinhos do Brasil

Gelibolu17 dedi ki...

Ellerine sağlık,muhallebiye hayır diyemiycem,bu tabağı ben alıp gidiyorum,sevgiyle kal,selamlar olsun :)

Fatma dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık her zaman anne tarifleri süper olur
afiyet şifa olsun yiyenlere sevgiler:)

feray dedi ki...

Ohh çok güzel tam benim oğullarımın sevdiği gibi, bu gün ikiside geliyor,
Hemen yapayımda akşama yesinler.
Annene teşekkürler canım..
Eline sağlık.
Sevgiler..

DATLIM dedi ki...

çok güzel bir tarif ellerinize sağlık:)

birdilimdus dedi ki...

Ablacığım ellerine sağlık nefiisssmiş!!!

Sevgiler,
Evren

Baharcicegi dedi ki...

Annelerin tarifi her zaman nefis olur,nefis bir kek olmus eline saglik canim

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails