31 Aralık 2011

79. TARiFiN ADI: KÜNEFE
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))


Künefe
Malzemeleri
500 gr Kadayif
3 paket Mozerella Peynir (tuzsuz Peynir)
200 gr Tereyagi
Serbeti icin:
3,5 su bardagi Seker
3 su bardagi Su
1 yemek kasigi Limonsuyu

Yapilisi:
Bir tencereye su ve seker ilave edilerek kayantilir. Yaksalsik 8 dakika kaynadiktan sonra limonsuyu ilave edilir ve 2 dakika daha kaynatilir ve sogumaya birakilir.
Mozerella peynirler 2-3 mm dilimlere kesilerek tabaga alinir.
Künefe yapilacak tepsinin icinde tereyagi eritilir, eriyen tereyaginin icine kadayif alinarak el yardimi ile kadayiflar cekistirilerek hem harmanlanir hemde 1-2 cm lik parcalara koparilir.
Bu islem bittikten sonra kadayifin yarisi bir tabaga alinir, diger tepside kalan yarisi tepsiye bastirilarak tepsiye esit kalinlikta yayilarak bastiriliri.
Kesilmis peynirler tepsideki kadayifin üzerine dizilir.
Kadayifin diger yarisi peynirlerin üzeri örtülecek sekilde esit miktarda kapatilir ve elle yine bastirilir.
Önceden 175 derecede isitilmis firinda 25-30 dakika pisirilir. Alti ve üstü nar gibi kizartilir.
Firindan cikarir cikarmaz üzerine sogumuz, veya ilimis serbeti dökülür. Tarcin ve fistik serpilir.
Hemen dilimlere kesilerek servis yapilir. Sicak servis yapilmasi peynirlerin sünerek nefis bir sekilde yenmesi saglanir.
Afiyet Olsun!

1 yorum:

nanemaydonoz.blogspot.com.gül dedi ki...

off ne güzel sünmüş o peynir öyle, porsiyon benim kimse dokunmasın!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails