29 Aralık 2011

64. TARİFİN ADI: SOSLU LAHANA SARMASI
GÖNDEREN: YESiL MUTFAKTAN TARiFLER


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.


malzemeler:

1 adet orta boy lahana

içi:

200g kıyma

2 büyük baş kuru soğan

yarım demet maydanoz

yarım demet nane

2 su bardağı pirinç

3 adet domates ( isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

tuz

karabiber

pulbiber

1 çay bardağı zeytinyağı

ayrıca:

yarım çay bardağı zeytinyağı

yarım yemek kaşığı biber salçası

limon suyu

5 diş sarımsak

hazırlanması:

Lahanayı yaprak yaprak ayırın.

Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Kaynayan suda lahanaları 2-3 dakika bekleterek haşlayın. Daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. Bu arada diğer malzemeleri karıştırıp dolmanın içini hazırlayın. Lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. Bu kısımlarla turşu yapılabilir. Ben yaptım bunu da sizlerle paylaşacağım. Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp iç malzeme konulur ve güzelce sarılır. tüm sarmaları tencereye dizin. Üzerine su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir sos tenceresinde yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın içine salçayı ekleyip kavurun. İçine dövülmüş sarımsak limon suyu ekleyip 1- 2 taşım kaynatın. Sarmanın altını söndürmeye son 5 dakika kala sosu ekleyip üzerine nane serpip ocağı kapatın işte bu kadar.

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails