Pilav üzeri Döner ve Marol Salatasi


Dönerlik hazirladigim eti bu defada pilav üstü yaptim. Yaninda da nefis Marol salatasi mis gibi....
Pilav ve Döner (2 kisilik)
300 gr Dana bonfile, buzlukta donmus ve 1 saat evel cikarilmis
Malzemeleri:
1 bardak Pirinc
2 yemek kasigi Tereygi
2 yemek kasigi Siviyag
Tuz, karabiber, kekik

Dönerin Yapilisi:
Donmus bonfile et keskin bicakla ince ince 1 milim veya yarim milim kalinliginda kesilir. Yaglanmis firin veya teflon ocak tavasi yarim kasik tereyagi ile yaglanir. Kesilen ince yaprak dilimler bir sira dizilir ve üzerine tuz, karabiber ve kekik serpilir. Bu islem etler bitene kadar devam edilir ve en üstede yarim kasik tereyagi ilave edilerek, firinda pisirilecek ise 200 derecede 20 dakika. Tavada pisirilecek ise kapagi kapatilir atese alinir ve et suyunu salip tekrar etsuyunu cekinceye kadar pisirilir, sonra bir sapatula ile ters yüz edilir, diger tarafinda kizarmasi saglanir. ve ocak kapatilir ama sicak olarak bekletilir.(be defa iki kisilik oldugundan bende tavada yaptim)

Pilavin Yapilisi:
1 bardak pirincin icine yarim yemek kasigi tuz eklenir ve kaynayan su üzerine aktarilarak önceden 1 saat en az bekletilir.
Bir tencereye iki kasik siviyag ve bir kasik tereyagi eklenir isitilir. Bu arada pirinc süzgecde 3 defa yikanir, suyu süzülür ve isinmis yagin icine eklenir. Bir tahta kasik ile citir citir sesler cikana kadar pirincler kirmadan kavrulur.
Kavrulan pirinclerin üzerine birbucuk su bardagi kaynar su eklenir. Tuzu da kontrol ederek tuz katilir ve kisik ocakta 10 dakika demlendirilir. Ocaktan alinan pilav 10 dakika daha bekletilerek tabaklara alinir ve üzerine döner eti yerlestirilir. Yaninda nefis Marul salatasi ile ikram edilir.
Afiyet Olsun!


3 yorum:

  1. Eline sağlık, bizim kız bayılacak... :)
    Selâm, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bende yaparim bu tarifi ve cocuklar cok severek tuketir.
    Ellerinize saglik
    Sefa

    YanıtlaSil
  3. Bende et aldigimizda incecik kesip buzluga atiyorum hazir dönerden daha icim alarak yiyorum
    Aksama bu tabagi alsam olurmu niyetliyimde sevval orucu tutuyorum ellerine saglik Aysecim

    YanıtlaSil