24 Ağustos 2011

Kadayıf

Bu nefis Kadayif tarifimi de cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.

Nefis kadayifa buyurun. Uzun zamandir bir tatli yapayim derken nihayet kadayif yapmak nasip oldu.
Malzemeleri:
500 gr. taze Kadayif
500 gr ceviz ici
250 gr Tereyagi

Serbeti icin:
3, 5 su bardagi Seker
3 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu
Tarcin

Yapilisi:
Firin tepsisine tereyagi alinip, ocakta erimesi saglanir.
Erigen tereyaginin icine kadayif alinir, Kadayif elle karistirilip, her tarafi yaglanarak ve elde cekistirilip kadayif kirilir. Yani asagi yukari 2-3 cm boyunda yagin icinde kadayiflar bölünür, Buna kadayif kirma denir.
Kadayifin yarisi bir tabaga alinir. Diger yarisi tepsiye iyice bastirilarak yayilir. Üzerine irice kiydiginiz ceviz serpilir ve geriye kalan kadayif üzerine örtülüp, yine elle, avuc ici ile bastirilir.
200° deki firinda 20-25 dakika pisirilir.
Kadayifin pisirme islemi yapilirken tencereye seker, üzerine su ve limonsuyu alinarak kaynatmaya birkilir. Arada bu serbet karistirilarak özlestirilir. Pisince ocaktan alinir ilik duruma gelmesi saglanir. Firindan cikan kadayif isteye göre dilimlenip, üzerine serbeti aktarilir. Bir iki saaat cekmesi icin bekletilip, üzerine tarcin serpilerek servis yapilir, isteye göre kaymaklada servis edilir.


5 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

İftar sonrası güzel bir tatlı seçimi,ellerine sağlık:)

birdutmasali dedi ki...

çok lezizdir çok :))))

Gezi/yorum... dedi ki...

çok güzel evet çokk lezzetli görünüyor elinize sağlık

cafemis dedi ki...

Ellerine sağlık canısı,sen dersinde gelmezmiyim,129.sırada yayına hazırlanıyor,katılımın için teşekkür ederim,iyi iftarlar,sevgiler
http://cafemis.com

Gelibolu17 dedi ki...

selamlar,bu güzel kadayıf için çok teşekkürler,ellerine sağlık,şimdi yayınladım,,,sevgiler :)

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails