Dana Rulosu


ilk defa denedigim dana rulosu, esimin ve cocuklarin cok begenisini aldi ve benim unutmama ragmen, "anne fotogarfini cekmiyormusun, blogunda paylasirsin" demeleri ile hemencecik cekildi ve sizlerle bu tarifimi de paylasma imkani buldum. Alman bloglarindaki degisik tariflerin bir karisimi ile kendi damak zevkimize uyguladigim bu nefis tarif söyle:
Dana Rulosu (5 Kisilik)
10 ince kesilmis Dana Biftegi
10 ince dilim Kayseri Pastirma (istege göre)
1 yemek kasigi Hardalsosu(istege göre)
3 büyük salatalik tursusu
1 dal maydanoz
10 tane ince uzun Havuc
1 Brokoli
5 Patates
Tuz, karabiber, kekik
1 koyu renk Sos yapma tozu
Tereyagi
Dis cöpü 10-20 adet
Yapilis:
Havuclar soyulur tencereye alinir az su ilavesi ile haslanir. Brokoli parcalara ayrilip yikanir ve havucun üzerine eklenerek beraber isterseniz ayri haslanir, az tuz ilave edilir. Salatalik tursusu boyundan ikiye ve sonrada tekrar ikiye kesilerek 4 uzun parcaya ayrilir. Haslanan havuclar cikarilir ikiye bölünür.
Biftekler et dögme cekici ile hafif dövülür tuz karabiber ve kekik serpilir. Istege göre ya bastirma üzerine serilir veya hardal sürülür. Ben 5 hardalli, 5 pastirmali yaptim. Etin üzerine bir dilim salatalik tursusu, bir dilim havuc ve bir dal maydanoz yaparaklari eklenerek bastirilarak rulo sarilir ve dis cöpü ile birbirine tuturulur, büyük olan parcalar iki cöple caprazlama tutturulur. Tavaya 1 yemek kasigi tereyagi alinarak iyice kizartilir. Kizgin yagda disi iyi kizarmalidir. Hepside ayni islemden gecip kizarttildiktan sonra üzerine 1 bardak sicak su eklenir (ben hasladigim sebzelerin artan suyunu ekledim). 30 dakika kadar etler yumusuyuncaya kadar pisirilir.
Bu arada patatesler soyulur ve kusbasi kesilip onlarda tuz ve az bir su ilavesi ile haslanir.
Etler pisince servis tabagina alinir geride kalan suya koyu renk sos tozu eklenir ve kaynatilri. Servis tabagindaki dana rulolarin üzerine aktarilir.
Garnetür olarak hazirlanan havuc, brokoli ve patatesle dana rulolari servis edilir.
Afiyet Olsun!

15 yorum:

  1. iyiki hatirlatmislar,
    harika bir menü, ellerine saglik ve yiyenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. çok harika bir tabak olmuş canım değişik bir et yemeği ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. farklı olmuş.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ET ET ET ASLA HAYIR DEMEM ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  5. Hatirlatmalari iyi olmus,yoksa biz
    bu güzel görüntüden mahrum kalacaktik.Ellerine saglik ablacigim

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık çok nefis görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık ablacım çok güzel görünüyor.. Bu satırları bir etsever yazıyor..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Aysecim kayseri pastirmasini nerden buldun bacim
    misafir sofrasina yakisan nefes zengin bir yemek olmus eline saglik canim iyiki hatirlatmislar

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık Ayşe'ciğim, çok lezzetli görünüyor. :)
    Bloga dönmedim, arada mesajlarını aldım, kimini çok geç farkettim, afedersin...
    Görüşmediğimiz süre içerisinde oğlum evlendi ve kızım nişanlandı. Daha bir sürü şey...
    Gönül dolusu sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  10. canim ogluna cok gecmis olsun insallah ciddi bir durum yoktur rabbim sifasini versin

    YanıtlaSil
  11. uzunca bir aradan sonra;merhaba ve iyi geceler canım :)
    sanırım bu görüntü bu saatte beni acıktırtı :)
    ellerine sağlık harika,
    sevgiyle kal arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  12. Eline saglik ablacigim,nefis olmus,cok severim ben bu yemegi himmm. :)
    Etin her türlüsünü severim ben,galiba oburum ben :)))

    YanıtlaSil
  13. mmm nefisss görünüyor ellerine sağlık canım...sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. http://seherinorguleri.blogcu.com/12:10

    Anneler günün kutlu olsun canim

    YanıtlaSil
  15. Ablacığım gönülden selam olsun.
    Malum durumlardan mütevellit epeydir görüşemiyoruz. Bundan sonra nice güzelliklere hep beraber koşarız inşaAllah.

    Çikolatanı pastana bayıldım, derken bu bomba rulolara takıldım :))

    Muhteşem görünüyor.
    Elllerine sağlık.

    Kalbi sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil