Aylüb Tatlisi
Uzun süredir Aylüb Tatlimin tadina bakan arkadaslarimin tekrar tekrar hatirlatmasi ile nihayet bu defa fotograflayip bloguma bu özel tarifimi ekleme firsatini buldum.
Bir uzak dogulu bir arkadasin tarifinden esinlenip, icinde ve üzerinde degisikliler yaparak, kendi damak tadimiza uyarladigim ve yillardir yapageldigim hafif ve firina ihtiyac olmada yapilan harika bir taddir bu.
Bahar ve yaz aylarinda, ayrica kis aylarinda da hafif tatli ariyanlar icin, iste sizlere mükemmel bir secim. Tatliyi yapmak isteyenler icin buyurun tarife...
Aylüb Tatlisi
Malzemeleri:
4 su bardagi Süt
1/2 su bardagi Irmik
2 Yumurta
2 paket Vanilya
Üzerine:
Bir kavanoz Visne
2 yemek kasigi Nisasta
4 -5 yemek kasigi Seker
Istege göre:
3 Paket Kremsanti
2 paket Kremsanti sertlestirici
2 aket Vanilya
Not: Ben bu defa Kremsantiyi tatlinin üzerineeklemedim cünkü bahcede yapilacak bir mangal davetine yaptim, erimemesi acisindan.
Yapilisi:
Süt ve irmik tencereye alinir ve sürekli karistirilarak pisirilir.
Pisen karisim puding kivamina gelince icine 2 yumurta kirilir ve cabucak el cirpma mikseri ile cirpilir ve Vanilyalarda ilave edilerek, sadece bir kere kaynadigi görüldügünde ocaktan alinir.
Kullanacaginiz bir bor cam soguk su ile calkalanir ve islak olarak pisen irmikli puding icine aktarilir.
Daha sonra bir tencereye visneler ve seker alinir ve ocak acilir. Bir kasede 2 yemek kasigi nisata bir iki kasik soguk visne suyu ile ezilir ve kaynamaya baslamak üzere olen visnelere karistirilarak ilave edilir.
Devamli karistirilarak karisim puding kivamina gelince ocaktan alinir ve irmikli tatlinin üzerine yayilir.
Hafif iliyan tatli strec gecirilerek buzdolabinda 2-3 saat sogutulur.
Ikaram edilecegi zaman dilimlere kesilerek servis yapilir.
Not: Istege göre soguyunca üzerine kremsanti eklenir.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bayılıyorum böyle kırmızı tatlılara:D
YanıtlaSilAdını ilk defa duydum, değişik ve güzele benziyor, bu tür değişik şeyleri ilk ustasının elinden yemek daha iyi olur ama artık kendimiz yapıcaz :)
YanıtlaSilGorunum harika.Ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Yenmeyecek gibi değil nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Sevgiler.
YanıtlaSilgercekten hafif ve lezzetli görünüyor ellerine saglik ablacim
YanıtlaSilsevgiler iyi haftasonlari...
mmm şahane bir tatlı ellerine sağlık canım...kocaman sevgiler
YanıtlaSilNEFIS GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK ABLACIM
IYI BIR HAFTASONO DILIYORUM
mangal partisi ve şahane tatlı:)) şifa olsun
YanıtlaSilne güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım tatlın güzel görünüyor ama şekeri unuttunmu yoksa tariftemi yok anlıyamadım aydınlatırsın sevinirim
YanıtlaSilMerhabalar Gülcancigim,
YanıtlaSilbu tatlinin özelligi cok tatli olmamasi. Irmikli kismi sadece vanilya sekeri ile tadlandiriliyor, icine ayrica seker eklenmiyor, sevgilerimle....
Çok teşekkür ederim arkadaşım ilk fırsatta deniyeceğim. Fikrimi sana belirtirim
YanıtlaSilismini dahi duymadığım bir tat.ama görüntüsü çok leziz.ellerinize sağlık arkadaşım.sevgiler
YanıtlaSilhttp://mintininmutfagi.blogcu.com/