22 Nisan 2010

Aylüb Tatlisi


Uzun süredir Aylüb Tatlimin tadina bakan arkadaslarimin tekrar tekrar hatirlatmasi ile nihayet bu defa fotograflayip bloguma bu özel tarifimi ekleme firsatini buldum.
Bir uzak dogulu bir arkadasin tarifinden esinlenip, icinde ve üzerinde degisikliler yaparak, kendi damak tadimiza uyarladigim ve yillardir yapageldigim hafif ve firina ihtiyac olmada yapilan harika bir taddir bu.
Bahar ve yaz aylarinda, ayrica kis aylarinda da hafif tatli ariyanlar icin, iste sizlere mükemmel bir secim. Tatliyi yapmak isteyenler icin buyurun tarife...

Aylüb Tatlisi

Malzemeleri:
4 su bardagi Süt
1/2 su bardagi Irmik
2 Yumurta
2 paket Vanilya

Üzerine:
Bir kavanoz Visne
2 yemek kasigi Nisasta
4 -5 yemek kasigi Seker

Istege göre:
3 Paket Kremsanti
2 paket Kremsanti sertlestirici
2 aket Vanilya
Not: Ben bu defa Kremsantiyi tatlinin üzerineeklemedim cünkü bahcede yapilacak bir mangal davetine yaptim, erimemesi acisindan.

Yapilisi:
Süt ve irmik tencereye alinir ve sürekli karistirilarak pisirilir.
Pisen karisim puding kivamina gelince icine 2 yumurta kirilir ve cabucak el cirpma mikseri ile cirpilir ve Vanilyalarda ilave edilerek, sadece bir kere kaynadigi görüldügünde ocaktan alinir.
Kullanacaginiz bir bor cam soguk su ile calkalanir ve islak olarak pisen irmikli puding icine aktarilir.
Daha sonra bir tencereye visneler ve seker alinir ve ocak acilir. Bir kasede 2 yemek kasigi nisata bir iki kasik soguk visne suyu ile ezilir ve kaynamaya baslamak üzere olen visnelere karistirilarak ilave edilir.
Devamli karistirilarak karisim puding kivamina gelince ocaktan alinir ve irmikli tatlinin üzerine yayilir.
Hafif iliyan tatli strec gecirilerek buzdolabinda 2-3 saat sogutulur.
Ikaram edilecegi zaman dilimlere kesilerek servis yapilir.
Not: Istege göre soguyunca üzerine kremsanti eklenir.

Afiyet Olsun!

13 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Bayılıyorum böyle kırmızı tatlılara:D

ümmühan dedi ki...

Adını ilk defa duydum, değişik ve güzele benziyor, bu tür değişik şeyleri ilk ustasının elinden yemek daha iyi olur ama artık kendimiz yapıcaz :)

lezzet sefasi dedi ki...

Gorunum harika.Ellerine saglik.
Sevgiler
Sefa

LEZİZCE dedi ki...

Yenmeyecek gibi değil nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Sevgiler.

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

gercekten hafif ve lezzetli görünüyor ellerine saglik ablacim
sevgiler iyi haftasonlari...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmm şahane bir tatlı ellerine sağlık canım...kocaman sevgiler

sevimin sayfasi dedi ki...

NEFIS GÖRÜNÜYOR
ELLERINE SAGLIK ABLACIM
IYI BIR HAFTASONO DILIYORUM

susamcorekotu dedi ki...

mangal partisi ve şahane tatlı:)) şifa olsun

hdidem95 dedi ki...

ne güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

gülcan dedi ki...

merhaba arkadaşım tatlın güzel görünüyor ama şekeri unuttunmu yoksa tariftemi yok anlıyamadım aydınlatırsın sevinirim

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar Gülcancigim,
bu tatlinin özelligi cok tatli olmamasi. Irmikli kismi sadece vanilya sekeri ile tadlandiriliyor, icine ayrica seker eklenmiyor, sevgilerimle....

gülcan dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşım ilk fırsatta deniyeceğim. Fikrimi sana belirtirim

minti dedi ki...

ismini dahi duymadığım bir tat.ama görüntüsü çok leziz.ellerinize sağlık arkadaşım.sevgiler
http://mintininmutfagi.blogcu.com/

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails