Bad Wörishofen ve Lindau adasi gezimiz


Bu yil Türkiyeye gidemiyecegimize göre burda bir güzel tatil yapmak istedik ve esimin Penny markin reklaminda gördügü Termal tatil yeri ilgimizi cekti. 1 haftaligina yerimizi ayirttirip 886 km güneye Bad Wörishofen`a tatile gittik.
Harika bir Kur(termal) yeri idi. Buranin kayanak sifali sularini Sabastian Kneipp diye bir din görevlisi ve alim kesfetmis ve cok güzel arastirmalar yaparak termal alani olmasini saglamis, ordaki insanlarin selamlari "Allahin selami üzerinize olsun" veya Aleyküm selam "Grüss Got" diye selamlamasi da bizim bu kuzeye göre cok degisikdi ve ilgimizi cekti.
Ayrica bir otobüs turna katilarak Bodensee´ye ve Lindau adasina gidip iki kilise gezdik o resimleri de burda ekledim.
Kemik hatsaliklari ve kemik erimesine iyi gelen sifali sulari ile ünlü Bad Wörishofen cok güzel bir yer. Yasli ve genclerin doldurdugu cogu kisinide koltuk degnekleri ile saglik icin geliphem yararlanip hemde gezintiler yaptigi cok güzel yesillik, orman ve park alani cok genis olan harika bir yer. Ormanda saglik icin yararlanilacak yerler levhalarda yazilmis ve arada ayaklar, kol ve bilekler icin ayri ayri havuzlar ve tas tekneler hazirlanmis, ayaklarinizi ve kollarinizi daldirip kekmiklerinizi sifaya kavusturulmasi amaclanmis.
Parki cok genis alani olan, bin bir cesit gülllerle dolu gül bahcesi, güzel koku bahcesi, baharat bahcesi, mis gibi kokulari ile bizleri büyüledi ve hergün o parkda ve ormanda gezmekten büyük zevk aldik.
Ayrica ormandaki her oturma bankina numara verilmesi ve acil bir durumda bu bank numarasi verilmesi zorda olanin yardim istemesi ve cabucak yardimin kendisine gelmesi icin cok güzel düsünülmüs ve hosuma gitti.
Otelimiz kücük ve cok sirindi La Maison adinda ve cok candan calisani Bayan bana ön ismi ile hitap etmemi söyledi ve müslümaniz diyede özel türk salamlari kahvaltida ikram etti.
Esim de cok begendigi bu yer cok harikaydi, carsisi aliversis yerleri cok pahali olsada, az disari cikilinca uygun yerlerde oldugunu gördük.
Fotolar karisik olsada begeneceginizi umud ediyorum....

9 yorum:

  1. süper yerlermiş tam kafa dinlenmelik...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadargüzel yerler bu böyle :))Bizide götürün diyenlerden olacağım sayenizde gezmiş oldum umarım bol eğlenmişsinizdir kocaman sevgiler dilerim iyi tatiller

    YanıtlaSil
  3. ablam almanyada bile böyle yerleri geziyorsun ya helal sana vallaha masallah supanallah hayranim sana öptüm ablam cok iyi yapmissiniz ya

    YanıtlaSil
  4. ne güzel yerlermiş canım yaa bir gün bizlerede kısmet olur kimbilir:) öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Mmmm...
    Kemiklerimin böyle bir küre kesinlikle ihtiyacı vardır, ben de geliyorum. ;)
    Gül kokularını benim için de içine çekseydin.
    Öptüm canım. : ))

    YanıtlaSil
  6. Slayt gösterine de bayıldım, gülleri görünce bahçemi hatırladım.
    Tekrar teşekkürler Ayşe' ciğim. : ))

    YanıtlaSil
  7. Edil Pontes02:29

    Meu selinho é lindo né? Pode admirar quanto quiser que eu deixo,amei ganhar esse presente.fiquei feliz.
    Você também merece porque seu blog é muito fachion.
    Beijos
    Edil Pontes
    Cuiabá-Mato Grosso / Brasil

    YanıtlaSil
  8. Edil Pontes blogcunun yorumunu ancak bu kadar tercüme sitesinde cevire bildim,
    cok tesekkürler kendisine...

    "Benim selinho güzel değil mi? Nasıl istersiniz merak edebilir, bu presente.fiquei mutlu kazanmak severdi.
    Çünkü blogunuza çok fachion olduğunu da hak ediyor.
    Öpücükler"

    YanıtlaSil