8 Mayıs 2015


Hamur Kızartması (Mutzen)

Malzemeleri:
250 gr Un
250 gr Labne peynir (Magerquark)
150 gr Şeker
1 paket Vanilya
3 Yumurta
1 fiske Karbonat soda
Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine, 3-4 yemek kaşığı toz Şeker ve Tarçın

Yapılışı:
Çırpma kabının içine yumurtalar kırılır ve şeker ilave edilerek köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve güzelce karıçtırılır.
Geniş tava veya tencerede yaklaşık 1 litre yağ ısıtılır ve hamurdan çay kaşığı ile hamurlar alınıp diğer bir çay kaşığı ile top şekil verilerek yağa bırakılır ve hertarafı kızartılıp yağdan alınır. Kağıt havlu serilmiş tepsiye alınır. Tüm hamur bu şekilde kızartılır. Yağı sızan kızartılmış hamurlar tarçın ve toz şekere bandırılır. Ilık veya soğuk ama taze taze servis edilir.

Afiyet Olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails