4 Nisan 2015

Ispanaklı Köstebek Pasta (Osterkuchen)


Alman misafirlerime Yumurta Bayramina (Osterfest) özel yaptigim bu pasta çok beğeni ve ilgi gördü, star olup fotosu çekildi. Bir alman misafirin, '' Dünyanın her yerini az çok gezdim böyle değişik ve lezzetli pasta yemedim demeside bana büyük iltifat oldu. Köstebek pastasına uyarladığım ıspanaklı pasta tarifimi şimdi sizlerle paylaşıyorum.

Ispanaklı Köstebek Pasta

Malzemleri:

4 Yumurta
1 su bardağı Şeker
200 gr yumuşak Tereyağı
200.250 gr Ispanak
2 su bardağı un
1 paket Kabartmatozu
2 paket Vanilya

İçine:
1 kutu Kayısı konserve

Kreması:
2 kutu Krem şanti
200 gr Krem Peynir (Frischkäse)
3 paket Vanilya
2-3 yemek kaşığı Kayısı konservesinin suyu (tadlandırmak için)

Yapılışı:
Yıkanmış ve uzun saplarının bir kısmı kesilmiş ıspanak yada dondurulmuş ıspanak çırpma kabına alınır. Üzerine şeker, yumurta ve tereyağı da eklenerek blender ile püre yapılır. Ispanaklar tamamen püre olup diğer malzemelerle krema hali alınca un, kabartmatozu ve vanilya da eklenip karıştırılır.
Yağlanmış ve un serpilmiş kelepçeli kek kalıbına alınır ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
Keke birraz soğuyunca kenarından bir cm içten ve bir cm derinliğinde kek bıçakla kesilerek bir tabağa alınır ve bu parça ufalanır.
Kekin kesik yerine suyundan süzülmüş kayısı konservesi dizilir.
Çırpma kabında krem şantiler ve vanilyalar eklenerek çırpılır. Hafif sertleşince içine krem peynir ve kayısı konservesinin suyu ilave edilerek devam çırpılır.
Bu krema da kayısıların üzerine boca edilir ortaya daha çok kenarlara ince olacak şekilde, tepecik şeklinde düzeltilir.
Kesilip ufalanan kekde en son kremanın üzerine bolca serpiştirilir ve dökülmesin diyede elle hafif bastırılır. Soğuması ve dinlenmesi için buzdolabında en az 3 saat bekletilir ve dilimlenerek servis edilir.

Afiyet Olsun!!!



Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails