13 Haziran 2014

Sigara

Sigaranın da kütüğü olur mu demeyin.




Belki sigara kullanların dikkatini çeker ve terk etmelerine vesile olur amacı ile sigaranın kimlik kütüğünü sizlerle paylaşmak istedim.
Bir arkadaaştan aldığım bu yazıyı kimseyi kırma niyetim olmayarak paylaşmak istiyorum.

Allah Kurtarsın!

Sigara

Adı: Tütün
Soyadı: Sigara
Baba Adı: Kök
Ana Adı: Yaprak
Cinsi: Nikotin
Görevi: Kanser
Adresi: İnsan
Durağı: Dudak
Sokağı: Gırtlak
Caddesi: Bağırsak
Mahallesi:Akciğer
Kenti: Ölüm
Eşi: Azrail
Sonu: Mezar!!!

Not. Foto net den alıntıdır.

4 Haziran 2014

Nohut Dürümü

Merhabalar,
kaç dürüm çeşidi var tam olarak bilemiyorum, bizim yörenin çeşit çeşit dürümü iştah açıcı ve çeşitlidir. Almanyada hatta Amerikada da çoğu ayak üstü yenen yiyecekler arasında dürümün adı değişik  olarak değişik malzemler ve lezette satılıyor.
Kilis’in et ve kebap dürümlerinin yanı sıra birde bu tarifini vereceğim nefis ”Nohut Dürümü” vardır.
Malzemeleri: (4 Kişilik)
1 su bardağı Nohut (akşamdan bol suda ıslatılır)
1 demet Maydanoz
2 kuru Soğan
2 taze Soğan
2 sivri Biber yeşil ve kırmızı
Tuz, karabiber, kırmızı pul Biber
Nar ekşisi
4 Yufka ekmek
Yapılışı: Akşamdan ıslatılmış nohut, bir tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su eklenrek 20-30 dakika düdüklü tencerede pişirilir (isteğe göre ilikli kemik parçası ile beraber pişirilir, ben kemikle pişirdim).
Nohut pişene kadar soğanlar temizlenir salatalık kıyılır. Biberler ve maydonaz da incecik kıyılır. Baharatı eklenerek dürümün Piazı-salatası hazırlanmış olur. Haşlanmış nohutun suyu süzülür. 4 yufka ekmeye nohut ve piazı taksim edilir  ve üzerine nar ekşisi gezdirilir. Yufkanın alt kısmı iki parmak üzerine katlanır ve kenarlarıdan rulo yapılır dürüm hazırdır.
Yanında buz gibi bir bardak ayranla afiyet ile yenir.
Afiyet Olsun!




Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails