26 Mart 2014

Ananaslı Kek


İş yerinde iş arkadaşım Marion ile yaptığımız bu nefis keki tatlı sevenler çok beyenecekler dir. İkram sırası birde yanına dondurma ekledim ve keyfimize değecek yoktu.
Çok basit yapımı olan bu nefis Ananslı kek başka meyvalarla da olabilir ama görünüm bakımından çok orjinaldı.

Ananaslı Kek

Malzemeleri:
4 Yumurta
2 fincan Şeker (200 ml fincan)
200 gr Tereyağı veya Margarin
1 fincan Ananas suyu
4 fincan Un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu

Üzerine:
2 konserve kutu Ananas
Pudra Şekeri

Yapılışı:
Önce yumurtalar ve şeker çırpma kabında köpük köpük çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine hamur yayılır ve yuvarlak dilimlenmiş suyundan süzülmüş ananas dilimleri hamurun üzerine yerleştirilir.
200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
Fırından alınca ılıması beklenip üzerine en son olarak pudra şekeri elenir.
Dilimlenerek krem şanti ile ikram edilir.


Afiyet Olsun!

2 Mart 2014

Elmalı Pasta

Malzemeleri: 
3 Yumurta,
150ml Sıvıyağ, 
150 gr, Şeker, 
1 p. Vanilya, 
1 Limon kabugu rendesi, 
2-3 y.k. Limon suyu, bir fiske Tuz,  
200 gr. Un, 
1 p. Kabartma tozu 

Üzerine: 
4-5 Elma,
2 y.k. kahverengi Seker, 
1 y.k. Limon suyu, 
1 cay bardağı file Badem
1/2 c.k. Tarcin 

Yapılışı:
Elmalar dilimlenir, bir kaseye alınır, üzerine limonsuyu, tarçın şeker ve badem ilave edilip karıştırılır.
Şeker ve yumurta çırpılırr, üzerine sıvıyağ ve diğer malzemeler de ilave edilerek ve güzelce karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye alınır, üzerine önceden hazırlanmış elma karışımı dizilir. Hamurun üzeri kapancak şekilde dizilen elmalarin arasınada kasedeki badem serpiştirilir. 
200 dercedeki fırında 25 dakika kadar pişirilip dilimlenerek sıcak ve soğuk servis yapılır. 
Afiyet olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails