3 Aralık 2013

Incirli Tatlı

İncirli Tatlı 
Çok methini duyduğum ama tadını merak ettiğim bu nefis İncirli Tatlıyı sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum. Tatlıyı sevmeğen çocuklarım bile bu tada bayıldı. İki yıldır annem çok güzel olduğunu ve Esran'nın da çok güzel yaptığını söyleyip durdu ama bana kısmet olmadı demek, kısmet bugünmüş, tarife buyurun.

Malzemeleri: 
3 Yumurta
1/2 su bardağı Şeker
1 su bardağı Un
1 tatlı kaşığı Kabartmatozu
6 Kuru İncir (su da ıslatılıpsonra ufak ufak doğranacak)
1 su bardağı Cevız (ufak dogranacak)
Şerbeti:
1,5 su bardağı Su
1 yemek kaşığı Nescafe
1/2 su bardağı Şeker
Muhallebisi: 
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Nişasta
5 yemek kaşığı Şeker
1 litre Süt
50 gr Tereyağı
200ml Krem şanti (1 paket kremşanti)

 Yapılışı: Hamur için yumurtalar ve şeker kaba alınır ve köpük köpük çırpılır. Sonra un, kabartmatozu eklenir. En son ceviz ve incir de eklenerek karıştırılır ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir. Bu arada sıcak suda şeker ve kahve eriyene kadar karıştırılıp bir tarafa bırakılır. Muhallebesi için bir tencerede un, nişasta ve şeker karıştırılır ve soğuk su ilavesi ile karıştırılarak pişirilir. Pişen muhallebize tereyağı eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Fırından alınan kekin üzerine ılık kahve karışımı şerbet dökülür. Soğumaya bırakılır. Krem şanti bir kabda çırpılır ve muhallebiye çırpılarak ilave edilir. En son sogumuş şerbetlenmiş tatlınızın üzerine muhallebi yayılır ve üzeri streçlenip buzdolabında soğutulur. Buzdolabında en az 2-3 saat soğutulur veya bir gün evelden yapılırsada diğer gün kahveli şerbeti güzelce içine çekmiş ve muhallebisi de güzelce donmuş olarak dilimlenir ve afiyetle yenir.
 Afiyet Olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails