Isırgan Otlu Bulgur Pilavı

Almanyada bu yıl yaz harika sıcak geçiyor, biz tatile gidemiyenler için bu harika bir olay. Komşum Sevim hanımla arkadaşımızın bahçesine gittik, bu güzel görüntüleri kamerama yaklanların bir kısmını sizlerlede paylaşmak istedim. Ayrıca bahçeden topladığım ve evde yaptığım Isırganotlu Bulgur pilavının tarifini de sizler için buraya ekliyorum.
Malzemeleri: 
1 çay bardağı Bulgur, 
2 Domates, 
1 Biber, 
1 Soğan, 
1 demet Isırganotu, 
4-5 yemek kaşığı Zeytinyağı, 
Tuz,karabiber,
  Yapılışı: 
Soğan soyulup yemeklik doğranır. Zeytinyağı Tencerede ısıtılıp şnce soğan daha sonra doğranmış biber eklenip kavrulur. Sonra Dogranmış dometesler eklenerek sulanana kadar kavrulur. 1 su bardağı su eklenip kayanatılır ve bulgur ve baharatlar eklenir suy çekmeğe yakın yıakanmış, yaprak yaprak kısa saplı ısırgaanlar eklenır ve az bir pişirilir ve ocak kapatılarak 5-10 dakika demlendirildikten sonra tabağa alınıp servis yapılır. 

Afiyet Olsun! 

  Not: Senede en az bir kere ısırgan otu yenilmesi sağlık açısından tavsiye edilmiştir.

 











Bu güzelikleri bize sunan Allahıma şükürler olsun, her bir çiçeğin ayrı rengi ayrı şekli ve kokusu, bitkilerin ayrı tadı ve şifası var ama hepsi aynı topraktan.
Bu geçirdiğimiz harika gün için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum!

4 yorum:

  1. Paylaşım harika olmuş ellerine emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir bahçe şahane sanki cennet bahçesi
    bulgur pilavında çok lezzetli ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ne hos bır bahce.bulgur pılavını unutturdu.o bahcede oturup pılavı kasıklamak vardı sımdı.

    YanıtlaSil
  4. Evet arkadaslar bahce cok güzeldi yazi simdiden özledim. Bahcede insan huzur buluyor ama isi ugrasisi da cok, arkadasimiz hamarat her seye ulasiyor, masallah.

    YanıtlaSil