Bütün kızlar toplandık!

Kadınlar grubumuzla yine güzel bir gezi daha yapma fırsatı bulduk. Bu defa Friedrichstadt`ta Almanya`nın kuzey batısındaki Schleswig-Holstein eyaletinin Nordfriesland a bağlı güzel ve turistik bir kasabasına gittik. Friedrichstadt aynı zamanda kuzeyin Venedik i olarak da adlandılıyormuş. Kasabanın nüfusu yaklaşık 2500 civarında ve daha evel Hollandalıların egemenliğinde imiş.  Sokakların temizliği ve kapı önlerindeki güller ve kapı önü süslemeleri çok güzel idi. Burda kimse kimsenin güllerini koparmıyordu sanırım. Bizler orda önce Eider ile Treene nehirlerinin bağlı olduğu bu güzel nehirde vapur gezintisi yaptık. Vapurda gezerken, bazı bahçelerin muhteşem süslenmesi ve nehirdeki nilüferler gezintiye dahada güzel bir anlam katıyordu. İnsanların köprülerden vapurdakilere el sallamaları ve güler yüzlülüğü rehberimizin anlatığını doğruluyordu. Çünkü ''burası 5 ayrı dinden dünya insanlarının yaşadığı ve dini faliyet gösterdiği  ''Hoş görü Şehri'' adı verilmiş demişti.  Hatta bu küçük kasabada bir dönerci salonu dahi gördük. Ama biz bu arda güzel bir Resturantında balık yemiştik ve ardından şehri gezmeye başlamıştık. Sonra dışarıda nefis dondurmalar yendi ve kahveler içildi.

Kapı önlerindeki ekinliklerde rengarenk güllerin hakim olduğu, ayrıca dahada hayal gücü geniş olan ev sakinlerinin kapı önlerini değişik şekilde dizayın etmeleri o kasabaye gezmeye gelenleri büyülüyordu. Küçük küçük butikler, hediyelik eşya ve bahçe eşyaları satan dükkanlara girip gezmek alışveriş etmek de ayrı bir zevk veriyor.

Bu harika kasaba da bir eksik vardı, umarım o eksiği sizde gördünüz ve fark ettiniz. Türkiyede olup da burda olmayan büyük eksik. GÜNEŞ............Hava soğuk olacak diyegeziden  hatta vazgeçmeye dahi kaltıktı. Ama iyi ki de gitmişiz. Şansımızdan 1.Temmuz da yağmur yağmadı ve 18 derce sıcaklıkta güzel bir yaz gezintisi yapma fırsatını yakaladık.
Burda biz 25- 30 dereceği görem gibi vaya hava sıcak olur belki diye önden planlama gibi bir lüxümüz yok. Olan hava ile yetinip kısa gezintilere devam ederiz. Bu defalık burda noktalayıp, yakında başka yerde buluşmak üzere esenlikle kalınız. Şimdiden herkese tüm islam alemine HAYIRLI RAMAZANLAR Dilerim!..

8 yorum:

  1. cok güzel sirin bir yere benziyor ,canim hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. anne sibel21:11

    masallah aysecim yine cok güzel bir yere gitmissiniz sansim yokmus gelemedim.isterdim ama rahatsizdim biliyorsun, insallah birdahaki sefere gelirim. bu gurubun icinde bulunmaktan mutluyum. seni tanimak ise, ayri güzellik sevgili hemserim

    YanıtlaSil
  3. Adsız08:37

    salam..

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Sehercigim, evet cok güzel ve siirin bir kasabaydi, degisik yerler görmek güzel oluyor...

    Merhabalar Anne Sibel, malesef bu defalik aramizda yoktun ama insallah eylülde yine geziye gidecegiz orda beraber oluruz. Gurubumuzun kendi icindeki uyumu harika, 9 yildir bu grupta alman ve türkler bir arada hosgörü ve nese icinde hala etkinliklerimizi sürdürmek, banada büyük bir zevk veriyor. Senide tanimak ve dostlugumuzu devamli kilmak benim icinde ayri bir deger, sevgiler....

    Adnan-Kisahkasihibu, Plesiran-Sanasini: A.Selam, hos gelmissiniz bloguma

    YanıtlaSil
  5. ablam her zamanki gibi süpersin

    sanada hayirli bol bereketli bir Ramazan ayi dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gezinin keyifli olduğu fotolardan belli ayşe ablacım ramazanın mübarek olsun öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. Kapi önlerindeki ciceklere bayildim. Cok hos bir yermis.
    hayirli ramazanlar
    Nesrin

    YanıtlaSil
  8. Heryer çok güzel,be güzel gezmıssınız .ama gerçekten bu almanya da güneş eksik.yok ,yok.yaz kış güneşe hasretız .

    YanıtlaSil