Kilis Katmeri


Kilis Katmerini denmeyen varmı?
Bu nefis tadı ve tarifi muhakak deneyin. Baklavacılarda gözünüzün önünde el becerisi ile incecik açılarak havada cevrilip incetilerek, bir şov havasında yapılan bu nefis katmeri evde de yapabilirsiniz. Tam %100 tadı yakalıyamazsak da % 90.% 98 yakalamak mümkün.


Hazır yufka alınarak tabi bu yufkalarin cok ince olamasi sart ve ince yufkanin katmeri daha makbul ve gercegini yansitabilir.
Malzemeler:
3 Yufka
300 gr kati Kaymak
6 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti:
2 su bardağı Şeker
2 su bardağı Su
Üzerine:
150 gr iri çekilmiş Antep Fıstığı
isteğe göre Tarçın

Yapılışı:
İlk önce şeker ve su kaynatılarak koyu şerbet hazırlanır ve soğumaya bıraklılır.
Sonra yufkalar ortadan ikiye kesilir. 6 parça olur ve her parçanın ortasına dikdörtgen olarak eşit miktarda kaymak yayılır ve kenarlar ve yanlar kapatılarak kitap gibi sarılır. Kenarların iyice yapışması ve kızartılır iken kaymağın dışarı çıkmaması için kenarlar fırça ile ıslatılır.
Geniş bir tava veya tepside bir yemek kaşığı tereyağı ısıtılır ve yufkalar içinde iki tarafı nar gibi kızartılır.
Kızartılan yufkalar bir tepsiye alınır ve her iki tarafınada şerbeti kaşıkla üzerine gezdirilir. Bol fıstık ve tarçın serpilir.
Tüm yufkalar kızartılıp şekerlenir ve fıstık serpilir. Servise alınacağı zaman dilimlere kesilir ve servis edilir.

Bu nefis Kilis Katmerini Şule ile beraber hazırladık buyurun…..
Afiyet Olsun!

3 yorum:

  1. bunu yersek kilodan ölürüz..Çok lezzetliiii ,dilim böyle damağıma diyorlar ona ne diyorlar siz anladınız..özlemişim.

    YanıtlaSil
  2. yaa bu tadı çok özledim,güzel yapan biri olsa daa yesekk:)

    YanıtlaSil
  3. İnanılmaz canım çakti,nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil