10 Haziran 2013

Ezo Gelin Corbasi


Malzemeleri: 
1 su baradagi kirmizi Mercimek
1/2 cay bardagi Bulgur
1 Sogan
1 cay bardagi Zeytinyagi
Tuz, Kirmizi pul biber, (istege göre biber salcasi ve nane)

Yapilisi:
Mercimek tencerede yikanir 6 bardak su ilavesi ile bulgurda eklenerek pisirilir. Kaynamaya yakin önce üzerinin köpükleri alinir ve kaynayinca kisik atesde agzi yari kapali pisirilir. Pismeye yakin tuz biber salcasi ve tane ilave edilir.
Diger taraftan sogan incecik kiyilir. Tavaya zeytin yagi alinir isitilir ve sogan eklenerek soganin kizarmasi saglanir, ocaktan almadan kirmizi pul biber eklenir ve bir kere karistirilip ocaktan alinir ve corbaya ilave edilir. Son olarak ben birde belender den geciriyorum ama sart da degil. yagda kizartilmis ekmek dilimleri ile servis edilir.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

en sevdiğim çorba.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Fatma Mermer dedi ki...

nefiss misss gibi geleneksel bir çorba ellerinize sağlık

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails