24 Kasım 2012

Aşure

Tüm Müslüman aleminin Muharrem ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu yeni kamer yılının berket ve barış getirmesini dilerim.

Allahım herkesin bu mubarek günde yaptığı ibadeti ve hayırları kabul etsin inşallah.

İşten gelip hemen yemek yedikten sonra aşure yapmaya koyuldum. Dünden fasulyemi fasulye yemeği yapmak işin ıslamıştım ondan hemen bir çay bardağı kadar ayırdım ve evde olan malzemlerel yaptım. Nar yerine hurma, elma yerine evde olan bir ayvayı kullandım. Benim çocuklar hiç aşure sevmez ve yemezler ancak damatlar birer tabak yolladım onlar seviyorlar.

Aşure
Maşzemeleri:
1 çay bardağı Döğme (aşurelik buğday)
1 çay bardağı Pirinç
1 çay bardağı haşlanmış Nohut
1 çay bardağı haşlanmış Fasulye
1 çay bardağı kuru Üzüm
1 çay bardağı kuru Kayısı iri doğranmış
1 çay bardağı İncir iri doğranmış
1 Ayva ufak doğranmış veya Elma
yeterince Su
yeterince Şeker
bir fiske Tuz

Üzerine:
Ceviz
Fıstık
Badem
Hurma veya Nar
Susam
Tarçın

Yapılışı:
Ayrı ayrı kaselere kuru üzüm ve kayısı konulur üzerine su eklenir ve ıslatmaya bırakılır.
Tencereye 1 lt. su alınıp döğme ve bir fiske tuz eklenerek pişirilir. 
Döğmenin pişmesine yakın 1 lt sıcak su ve pirinç ilave edilir. Pirinç pişmeye yakın, daha evelden haşlanmış fasulye ve nohut eklenir ve 1 lt. sıcak su daha ilave edilir.
Ayva soyulur ve ufak ufak dogranır eklenir. İncir, Kayısı yıkanır doğranır ve ıslanmış kuru üzümde yıkanır tencereye eklenir. 
Ayvalar yumuşayınca yaklaşık 2-3 su bardağı isteye göre şeker eklenir, özleştirilerek kaynatılır. Kıvamını tadını alınca ocaktan alınır. 
Kaselere paylaştırılır ve üzerlerine ceviz, badem, fıstık, susam, kesilimiş hurmalar ve tarçın serpilerek ikram edilir.

Afiyet Olsun Allahım hersene bugünlere sağlık ve afiyetle çıkarsın inşallah!

Tüm ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAR bizlere okuma, yazma ve hayatı öğretip yetiştirip eğittikleri için teşekkürlerimizi borç biliriz.


20 Kasım 2012

Armutlu Kek

Malzemeleri: 
3 Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Süt
1 su bardağı Sıvıyağ (ayçiçeği yağı)
20 gr Margarin
1/2 su bardağı Badem ince çekilmiş
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığ Kakao
1 Armut küp küp doğranmış
aldığı kadar Un
2-3 yemak kaşığı file Badem

Yapılışı: 
Yumurtalar ve şeker bir kaba alınır ve köpük köpük çırpılır. Sonra içine sıvı yağ ve margarin eklenir devam çırpılır. Süt, ince çekilmiş badem ve vanilyada eklenip çırpılır. En son da kabartma tozu ve kek kıvamına gelinceye kadar un eklenir. Hamurdan bir kase (1/4 kadar) alınır ve alınan parçaya kakao eklenir. Keke kalıbına beyaz hamur alınır üzerine küp kesilmiş armutlar ve armuların üzerinede kakaolu hamur eklenir. En üste de iri file bademler serpilir ve önceden 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar fırınlanır. Soğuyunca dilimlenip çayın yanında servis edilir. Afiyet Olsun!

5 Kasım 2012

Merhabalar herkese,

"ANNEANNE" olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Cici bir kız torunum oldu.

Allahım sağlığını şifasını versin, analı babalı büyütsün cümlesininde evlatlarını bizlerinde insallah.



Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails