1 Temmuz 2012

Tavuklu mantar sotesi ve pilav


Bu nefis tadı muhakak deneyin ve pilavı önceden hazırlayıp sonra tavuklu mantar sotesini hazırlamaya başlayın ve hemen dinlenmiş pilavla servis edin.
Malzemeleri:
 2 Tavuk göğsü
400 gr Mantar
30 gr Tereyağı
200 ml Krema veya Süt
1 yemek kaşığı Un
30 gr Tereyağı
1 yemek kaşığı Sebze tozutuzu
tuz, karabiber

Yapılışı:
Tavuk göğsü kuşbaşı olarak kesilip yıkanır. Bir tencereye alınarak ağzı kapalı olarak kısık ateşte kendi suyunda pişirilir. Suyu çekince içine 30 gr tereyağı ilave edilir ve kavrulur. Daha sonra temizlenmiş mantalrar dilimlenir ve tavuğa ilave edilir. Önce cevrilerek kavrulur sonra tencerenin kapağı kapatılarak kendi suyunda sotelenir. yaklaşık 10 dakika sotelenir. Diğer yandan bir ufak tencereye 30 gr tereyağ alınır ve bir yemek kaşığı un içinde kavrulur. Çırparak içine krema katılır sonra sebze otutuzu, tuz ve karabiberde eklenerek tavuk ve mantarların üzerine karıştırılarak eklenir kısa bir karıştırılarak 2-3 dakika ocakta bekletilerek ocaktan alınır ve pilav yanında ikram edilir.

Afiyet Olsun!

4 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

hafif bir yaz yemegi olmus eline saglik canim
iki gündür gündüzleri sicaktan bunaliyoruz geceleri gök gürültülü yagmur sanki gök yariliyor cok korkutucu

sevimin sayfasi dedi ki...

bende gecen tavukli mantarli yemek yaptim...
cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik ablacim...

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
harika görünüyor...
kocaman sevgiler...

Servis dedi ki...

Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu Tül Perde Modelleri olarak

size teşekkür ederiz.

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails