8 Ocak 2012

Kabakli Corba


Evde 3 aydir duran ufak bir kis kabagim herkesin begeni ile corbasini yemelerine kismet oldu.
Malesef fotografi ertesi gün artan bir kase corbadan cektim, yaglari karisti, cekirdekler icine girmis, ama lezzet yerinde!

Malzemeleri:
1 kg soyulmus ayiklanmis ve ufak dilimlere ayrilmis kis Kabagi
1 Sogan
2 yemek kasigi Tereygi
1 cay kasigi rendelenmis taze Zencefil
1 tatli kasigi Otlu Tuz
Karabiber ve Dereotu
1 Kutu (200ml) Krema
2 yemek kasigi cekirdeginden ayrilmis kabak ici

Yapilisi:
Bir tencereye 1 yemek kasigi tereyagi alinir. Icine yemeklik kesilmis soganlar ilave edilir, hafifi kavrulur, kabaklar ve zencefil de eklenerek 2-3 dakika kavrulur. Üzerine 2 lt su ilave edilir ve kaynatilir. 15 dakika kadar pisirilip kabagin yumusamasi saglanir (bu kabagin cinsine göre bu süre degisebilir). Blenderdan gecirilerek püre yapilir, icine tuzu dereotu ve kremasi eklenir.
Tavada geride kalan 1 yemek kasigi tereyagi eritilir ve icine cekirdekler ilave edilir kisa süre kavrulur ve servis yapilan corbalarin üzerine paylastirilir.
Afiyet Olsun!

7 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

çok şık bir görüntü sunumunamı bakayım mis gibi çorbayamı şaşırdım insanın içini ısıtan sıcacık bir çorbaya hiç dayanamam ellerine sağlık canım svgilerimle hayırlı pazarlar

anneanneninemekleri dedi ki...

Değişik bir çorba olmuş ellerine sağlık,sevgiler

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık canım
sevgiler

feray dedi ki...

Zencefilli de olunca tam kış çorbası olmuş Ayşe cim ellerine sağlık..
Sevgiler..

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık arkadaşım,

Fatma dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık bu zamanların en güzel yemeği sıcacık bir kase çorba
mutlu huzurlu haftalar:)

anne eli gibi dedi ki...

ellerinize sağlık,sağlıklı ve eminimki lezzetli bir çorba,iyi haftalar..

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails