geç geldi ama nefis bir tarif geldi ::))

89. TARİFİN ADI: KROKANLI VE BOL ÇİKOLATALI PASTA
GÖNDEREN: BİR DİLİM DÜŞ


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.
Pandispanya malzemeleri:

* 6 adet oda ısısında yumurta
* 170 gr toz şeker
* 110 gr un
* 50 gr kakao
* 1/2 çay bardağı portakal suyu

Yumurta aklarını şekerin yarısı ile bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar çırpıyoruz ve ayrı bir kaba aktarıyoruz, sarılarını da şekerin diğer yarısı ile mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz ve portakal suyunu da ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Yumurta sarılarını aklarının olduğu kaba ilave edip, un ve kakaoyu birlikte eliyoruz, yumurta aklarını söndürmeden alttan üste doğru karışımı homojen hale getirene kadar karıştırıyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Üçe böldüğümüz pastamızın içine ganaj ve fındık krokan koyuyoruz. 1 gece dinlendikten sonra rendelenmiş çikolata ile pastamızın dışını süslüyoruz.Üzerine de bir parça fındık krokan ve erimiş çikolatan yapılmış süsümüzü yerleştirip servis ediyoruz. Afiyetler olsunnnn!!!

2 yorum:

  1. Canım benim ellerine emeğine sağlık, geçmiş olsun Evrenciğim, fotoların silinmesi seni baya uğraştırmıştır. Sağolasın varolasın, tarifini yayınladım.
    Emeklerine sağlık canım,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. görüntü süper valla :)

    YanıtlaSil