31 Aralık 2011

86. TARİFİN ADI: TULUMBA TATLISI
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden...)


Malzemeleri:
3 Yumurta
150 gr Yogurt (bir cay fincani)
150 ml sivi Aycicegi yagi (bir cay fincani)
1 cay fincani Patates unu
1 pak Vanilya
1 pak Kabartma tozu
Aldigi kadar un (yaklasik 3-4 su bardagi)
kizartmak icin bolca siviyag

Serbeti:
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 yemek kasigi Limonsuyu

Yapilisi:
Ilk önce serbet icin tencereye, su ve seker alinir ocakta kaynatilir. Kaynayan serbetin icine limon suyu eklenir ve kivamina gelince ocaktan alinir ve sogutulmaya birakilir.
Bir cirpma kabinda yumurta cirpilir. Daha sonra yag ve yogurtda ilave edilir cirpilir. Patates unu, vanilya, kabartma tozu da ilave edilir, kivamina gelene kadarda un eklenir. (hamur öyle bir kivamda olacakki zor sıkılmayacak ve cok yumusak olup da sıkılırken sekli de kaybolmayacak) Sıkma torbasina alinarak kizdirilmis yagin icine kücük halka sekilleri verilerek iki tarafida altin gibi kizartilir. Yagdan cikarilan halkalar hemen sogumus serbetin icine bandirilir ve bir dakika sonra serbetten tabaga alinir. Tüm hamur bitene kadar ayni ilsem yapilir.
Afiyet olsun!
85. TARİFİN ADI: Beyaz Kremali Kek
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden...)


Amcam Kizi Melek ablamdan aldigim, yillardir cok misafirim gelince yaptigim berektli ve nefis Beyaz Kremali Kek tarifim.

Malzemeleri
Keke icin:
5 Yumurta
1,5 su bardagi Seker
1/2 su bardagi Süt
1/2 su bardagi Siviyag
1 Vanilya
1 Kabartmatozu
2 su bardagi + 2 yemek kasigi ilaveli Un
Limon kabugu rendesi

Kremasi:
3 su bardagi Süt
1,5 yemek kasigi Nisasta
1 yemek kasigi Un
50 gr Tereyagi
1 Yumurta 3 yemek kasigi Seker
1 Vanilya
1 Limonkabugu rendesi

Yapilisi:
Önce keki hazirlamak icin yumurtalar derin bir kaseye kirilir ve üzerine seker alinir, mikserle kabarana kadar cirpilir yaksalsik 5 dakika.
Diger malzemelr de sirasi ile eklenerek önce karisitirlir sonra kisa bir cirpilir ve büyük bir kaliba, veya büyük boy borcam yaglanarak hamur aktarilir.
Önceden isitilmis 175° firinda 25-30 dakika pisirilir, keki firindan cikarmadan bir bicak ortasina batirilarak kontrol edilir eger bicaga hamur yapismissa daha pismemis demektir, az daha bekletilir. Bu pisme süresi her firina göre degisik zamanda olabilir onun icin kontrol edilmesi gerekir.
Keke firinda piseriken bir tencereye 2,5 bardak süt ilave edilerek kaynatilir bu esnada yarim bardak sütün icine un ve nisasta eklenerek karisitirilir ve cirpma teli ile kaynamakta olan süte eklenir. Bir iki karistirilir ve diger tüm malzemelerde hemen ilave edilerek bir iki dakika karistirilarak pisirilir ve ocaktan alinir. Firindan cikmis kek 10 dakika kadar sogutulur ve krema üzerine yayilir. Sonrada üzeri istenilen bir garnetürle süslenir, ben Antep fistigi ile süsledim ama ceviz, findik, badem veya hindistan cevizide olabilir. Ayni gün veya ertesi gün de harika bir kremali kek olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
84. TARiFiN ADI: ACMA HAMURUNDAN MiNiK PiZZALAR
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden::))


Malzemeleri:
250 ge Labne Peyniri
2 Yumurta (beyazlari hamura, sarisi üzerine sürmeye)
1 su bardagi Madensuyu
1 su bardagi Siviyag
1 paket Kabartmatozu
1 Maya
1 tatli kasigi Seker
1 yemek kasigi Tuz
1 kg Un

Icine:
Domates, biber dilimleri
cekirdegi cikmis siyah yeytinler
Kasar peyniri

Üzerine:
Yumurta sarisi( hamura beyazi, sarisi üzerine sürmek icin)
Susam ve cörekotu

Yapilis: Maya ve kabartmatozu maden suyu ile ezilerek kabartilir. Diger tüm malzemeler ve labne peyniri de ilave edilerek yumusak bir hamur hazirlanir.
Hamur yaklasik 30 dakika oda sicakliginda bekletilerek mayalandirilir.
Mayalan hamurdan kücük mandalina büyüklügünde parcalar alinarak elle 12 cm capinda acilir, sonra üzerine, domates ve biber dilimleri ve zeytin yerlestirilir. En üstede kasar serpilir ve yagli kagit yayilmis tepsiye dizilir. Hamur bitince üzeri örtülür ve tepside mayalnamaya birakilir.
Tepside yaklasik 15 dakika mayalandirilip, önceden isitilmis firinda 25 dakika kadar pisirilir.
Afiyet Olsun!
83. TARİFİN ADI: YILBAŞI KONSEPTLİ PASTAM
GÖNDEREN: SEVALCE LEZZETLER


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

KAKAOLU PANDİSPANYA;
7 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı; Yarım sıvıyağ + yarım zeytinyağ karışımı
1 Su bardağı yoğurt (süzme değil)
2 paket vanilya
3 Yemek kaşığı kakao
2,5 Su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 Paket kabartma tozu
SADE PANDİSPANYA;
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
İÇ KREMASI;
1 lt.Süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Yumurta
1 poşet krem şanti
DIŞ KREMASI;
1 kutu sade krem şanti (içindeki 2 poşetide kullanın)
1,5 su bardağı süt
ŞERBETİ;
1 Su bardağı su
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya.
2 Muz. Yarım su bardağı damla çikolata.(Çikolatayı isteğe göre artırabilirsiniz)
PANDİSPANYALARIN HAZIRLANIŞI;
Her 2 pandispanyayı da (kakaolu ve sade) aşağıdaki metodla ayrı ayrı çırparak ayni boy 2 ayrı tepside pişirin.
(Büyük boy fırın tepsisinde pişirdim.)
Şeker ve yumurtayı mikserle beyazlaşıp krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
Çırptığınız yumurtalı harca sıvıları ilave edip karıştırın.
Sonra tüm kuru malzemeleri eleyerek ilave edip tekrar çırpın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün.Spatulayla üzerini düzelterek,harcın tepsiye yayılmasını sağlayın.
5 dakika önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin.(Kürdan testi yaparak piştiğini kontrol edin.)
İÇ KREMASI:
Kremayı pişireceğiniz tencereye önce kuru malzemeleri alıp karıştırın.(böyle yaparsanız minik topaklanmalar oluşmaz)
Sonra sütü ilave edin.Devamlı karıştırarak pişirin.
Krema tamamen soğuyunca krem şantiyi toz olarak ilave edip en az 3 dakika mikserleyin.
NOT;Bu krema benim hemen hemen tüm pastalarımda kullandığım ve çok memnun kaldığım vazgeçilmezimdir:)
DIŞ KREMASI;
Büyük bir kasenin içine soğuk süt ve krem şantiyi boşaltın.Mikserle yoğunlaşıncaya kadar çırparak.Üzerini örtün ve buzdolabına kaldırın.
ŞERBETİ;
Su kaynayınca şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.Soğuyunca pastayı ıslatıp nemlendirmek için kullanın.
İsterseniz bu şerbet yerine evdeki herhangi bir reçelin sulu kısmından alarak suyla açarak da kullanabilirsiniz.



PASTANIN KATLANMASI;
Pasta kekleri tamamen soğuyunca,altında ki yağlı kağıdı sıyırıp atın.Kakaolu pasta kekinin önce en üst kısmını düzgünleştirmek amacıyla incecik bir kat keserek tıraşlayın.Böyle yaparak kekin üzerinde eğrilikleri düzeltmiş oluyoruz. Pastamızın üstüne krema sürünce düzgün görülmesi için.Sonra tam ortadan 2 ye kesin.2 eşit pasta kekiniz oldu.
Sade olan pasta kekini daha az malzemeyle pişirdiğimiz için tek kat olarak kullanıcaz.Üzerini (kakaolu pasta kekinde ki) gibi hafifçe tıraşlayın.
Pasta altlığına (veya mukavvayı folyoyla sarıp,pasta altlığı olarak kullanabilirsiniz) Kakaolu pandispanyanın ilk parçasını yerleştirip her tarafını eşit şekilde şerbetle ıslatın.
Üzerine pişirdiğiniz kremanın yarısını yayın.Üzerine dilimlediğiniz 1 muzu ve damla çikolataların yarısını serpin.
Üzerine sade pasta kekini yerleştirin.
Yine şerbetle ıslatıp,kremanın kalan yarısını yayın.Üzerine dilimlediğiniz diğer muzu ve kalan damla çikolataları serpin.
Üzerine 2.kakaolu parçayı yerleştirip,şerbetle ıslatıp,üzerini sera streçle örterek buzdolabına kaldırın.1 Gece buzdolabın da bekletin.
Ertesi gün servis zamanından 1 saat önce,çırptığınız krem şantiyle her tarafını kaplayın.İstediğiniz şekilde süsleyin.
Ben kar izlenimi vermek için,tatlı kaşığını bastırıp çekerek şekiller vermiştim.Konsepte uygun olması için yılbaşı objeleriyle süslemiştim.
82. TARİFİN ADI: Patatesli sucuklu buğlama
GÖNDEREN: MUTFAK DERYASII.


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

malzemeler
kişi sayısına göre patates ben( 4 büyük patates) kullandım
10 cm boyunda sucuk
tuz,kırmızı pulbiber,karabiber,nane
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
yapılışı:
patatesleri soyup yuvarlak dilimler halinde doğrayalım..teflon tavaya alıp üzerine 1çay kaşığı tepeleme tuzu,1 su bardağı suyu,yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirip kapağını kapatalım...patatesler yumuşayınca üzerine sucuğu dilimleyerek doğrayalım ve baharatları
da damak zevkinize göre koyalım tekrar kapağını kapatıp biraz daha pişmesini bekliyelim..
1 kase rendelinmiş kaşarı patateslerin üzerine koyup erimesini beklerken,biz çaylarımızı dolduralım vee kızarmış ekmekle yada simitle Afiyetle yiyelim..
81. TARİFİN ADI: Kremşantili kabak tatlısı
GÖNDEREN: MUTFAK DERYASII.


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

malzemeler:
4 dilim bal kabağı
1 poşet kremşanti
1 paket pötibör büsküvi
yarım su bardağı soğuk süt
4 yemek kaşığı toz şeker
yapılışı:
kabakları küçük küçük doğrayıp 4 yemek kaşığı şekerle pişirelim...kremşantiyi sütle çırpalım..büsküvileri toz haline getirelim ve pişirdiğimiz kabaklara ekleyip karıştıralım
ıslattığımız borcama döküp üzerini düzeltelim...hazırladığımız kremşentiyi de üzerine sürelim ve süslemesini siz istediğiniz gibi yapa bilirsiniz..1 saat buzdolabında beklettikten sonra Afiyetle yiyebilirsiniz...
80. TARİFİN ADI: ANANASLI TART
GÖNDEREN: KIZHATCE MUTFAKTA



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

MALZEME:

125 gr. margarin

1 adet yumurtanın sarısı

2 yem.kaş toz şeker

1 tat.kaş vanilya

un

KREMA:

4 adet yumurta sarısı

1 yem.kaş toz şeker

1 1/2 yem.kaş un

1 su.bar ananas suyu (konservenin suyunu kullanabilirsiniz)

1 kutu ananas konservesi

----------------------------------

kremanın yerine 2 bar süt ile hazırlayacağınız başka bir beyaz kremada kullanılabilir!!!!!

YAPILIŞI:

Yağ bıçakla parçalanıp bir kabın içine koyulur..Yumurta sarısı,şeker,vanilya ve un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapılır...Oklava ile açılır ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir,önceden ısıtılmış fırında pişirilir.....


Yumurta sarılarını ve şeker mikserle çırpılır,ananas suyu yavaşça karışıma eklenir ,çırpmaya devam edilir...Üzerine un dökülür karışım benmari usulu ile muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir...
Krema soğuyunca soğuyan tartın üzerine yayılır,suyu süzülmüş anans ve kiraz şekerlemesi ile süslenir.....
79. TARiFiN ADI: KÜNEFE
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))


Künefe
Malzemeleri
500 gr Kadayif
3 paket Mozerella Peynir (tuzsuz Peynir)
200 gr Tereyagi
Serbeti icin:
3,5 su bardagi Seker
3 su bardagi Su
1 yemek kasigi Limonsuyu

Yapilisi:
Bir tencereye su ve seker ilave edilerek kayantilir. Yaksalsik 8 dakika kaynadiktan sonra limonsuyu ilave edilir ve 2 dakika daha kaynatilir ve sogumaya birakilir.
Mozerella peynirler 2-3 mm dilimlere kesilerek tabaga alinir.
Künefe yapilacak tepsinin icinde tereyagi eritilir, eriyen tereyaginin icine kadayif alinarak el yardimi ile kadayiflar cekistirilerek hem harmanlanir hemde 1-2 cm lik parcalara koparilir.
Bu islem bittikten sonra kadayifin yarisi bir tabaga alinir, diger tepside kalan yarisi tepsiye bastirilarak tepsiye esit kalinlikta yayilarak bastiriliri.
Kesilmis peynirler tepsideki kadayifin üzerine dizilir.
Kadayifin diger yarisi peynirlerin üzeri örtülecek sekilde esit miktarda kapatilir ve elle yine bastirilir.
Önceden 175 derecede isitilmis firinda 25-30 dakika pisirilir. Alti ve üstü nar gibi kizartilir.
Firindan cikarir cikarmaz üzerine sogumuz, veya ilimis serbeti dökülür. Tarcin ve fistik serpilir.
Hemen dilimlere kesilerek servis yapilir. Sicak servis yapilmasi peynirlerin sünerek nefis bir sekilde yenmesi saglanir.
Afiyet Olsun!

30 Aralık 2011

78. TARİFİN ADI: MISIR GEVREKLİ ÇUBUK KURABİYE
GÖNDEREN: NANE MAYDANOZ SOFRASI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

MALZEMELER
1 paket margarin
3 yumurta sarısı
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar nişasta (hiç un konulmayacak)

YAPILIŞI
Elde ettiğimiz hamurdan uzun rulolar yapıp eşit miktarda kesin ve pişirin.
Benmari usulü erittiğimiz çikolataya akıcı bir kıvam alması için biraz sıvıyağ karıştırın ve kurabiyeleri bulayın.Daha sonra robotta çektiğimiz mısır gevreğine (kellogs) bulayın.
Afiyet bal şeker olsun.
77. TARİFİN ADI: PORTAKALLI REVANi
GÖNDEREN: MUTFAGA BUYURUN


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 portakalın suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
un
şerbet::2.5 su bardağı su,2.5 su bardağı tozşeker,1-2 damla limon suyu
tencereye şekerve su alınır.şerbet kıavıma gelene kadar kaynatılır.limon suyuda ilave edildikten sonra bir iki taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
derin bir kapta yumurta ve tozşeker çırpılır.sıvıyağ,irmik ve yoğurtda ilave edildikten sonra çırpmaya devam edilir.portakalın suyu ve kabuğunun rendeside ilave edildikten sonra vanilya eklenir.en son kabartma tozu ve un lave edilerek karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.180 derece fırında pişirilir.
pişen kek soğuduktan sonra çok kaynar olmayan şerbetimiz kekin üztüne dökülür ve şerbeti çekene kadar bekletilir.
afiyet olsun.
76. TARİFİN ADI: BAZLAMA VE TOST
GÖNDEREN: ELiF´iN TERAZiSi


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler:

2,5 bardak tam un
1 bardak ekşi maya (Civelek)
3/4 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak içme suyu

Yapılışı:Civelek ve yarım bardak unu
karıştırıp 2 saat ön mayalama yaptım.
Bu köpük mayanın içine 2 bardak un, tuz ve su katıp 10 dakika yoğurdum. ele yapışan bir hamur oluyor.Tekrar mayalamaya bıraktım , iki katı büyüklüğe ulaşınca BURADA ki yolu izledim.
Ertesi gün açtım arasını, koydum tost makinasına, 1 sıra kaşar, 1 sıra domates, 1 sıra yeşi biber, 1 sıra kornişon turşu, 1 sıra sucuk, azıcık zeytin parçaları, kekik, serpip ikinci sıra kaşar vee ekmeği kapadım. Biz yağsız seviyoruz sürmedim.
Kaşarlar eriyene değin makinada tuttum. Çay da demlendi , daha ne olsun.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
75. TARiFiN ADI: Cikolatali Yaban Mersinli Pasta
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))


MALZEMELER:

1 Adet hazır Pastatabani

1 Paket Çikolatalı Krem ole (cikolatali Paradis Krem)

1 Kutu Yaban Mersini (buzluktan)

3 Kaşık Üzümlü, Çikolatalı draje

1 Çay Bardağı Dövülmüş Fındık (ben badem kullandim)

250 Gr Kazımalık Çikolatalı Ganaj

Yarım Paket Limonlu Milka Beyaz Çikolata

KREMA MALZEMESİ:

Yarım Kilo Süt

1/2 Bardak Un

1/2 Bardak Şeker

1 Kaşık Nişasta

2 Kaşık Pudra Şekeri

1 Paket Vanilya
1/2 Paket Katı Yağ
YAPILIŞI:
Süt, şeker ve un iyice karıştırarak pişirilir. Sütten yarım bardak kadar ayırılır içine nişasta konarak eritilir. Kaynayan muhallebinin içine konur. Muhallebi iyice soğutulduktan sonra yarım paket yağ, pudra şekeri ve vanilya ilave edilerek, mikserle iyice çırpılır. Krem oleyi 2 bardak süt ile çırpıp pastanın 1. katına sürdüm. Üstüne çekirdeklerini çıkardığım yaban mersini, fındık ve drajeleri ekledim. Kekin 2. katını kapattım. Çikolatalı ganajın bir kısmını patates soyacağı ile kazıdım (üstüne konacak ksısımları) kenarlara koyacağım ksısımları bıçakla ince ince kestim. Beyaz çikolayayı da patates soyacağı ile kazıdım. En üst kata kremayı iyice sürdüm. Bıçakla kazıdığım çikolataları kenarlara yerleştirdim. soyacakla yerleştirdiğim siyah çikolataları üste ve en ortaya kazınmış beyaz çikolataları koydum.
AFİYET OLSUN

74. TARiFiN ADI: PEYTAT
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))



Malzemeleri:
500 gr Labne Peyniri
200 ml sivi Ktemsantie
2 pak. Vanilya
3 yem. kas. Seker
Süslemek icin istenilen Meyva örnegin Nar taneleri

Yapilis:
Kremsanti cirpma kasesine alinara kivamina gelene kadar cirpilir. Icine labne peyniri, seke, ve vanilya ilave edilerek 2-3 dakak daha cirpilir ve bu karisim kaselere dagitilir. Yaklasik 4-6 kase olacaktir. Üzerine nar taneleri serpilir ve buzdolabinda sogutulduktan sonra ikram edilir. Afiyet Olsun!
73. TARiFiN ADI: AYLÜB TATLISI
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))



Malzemeleri:
4 su bardagi Süt
1/2 su bardagi Irmik
2 Yumurta
2 paket Vanilya

Üzerine:
Bir kavanoz Visne
2 yemek kasigi Nisasta
4 -5 yemek kasigi Seker

Istege göre:
3 Paket Kremsanti
2 paket Kremsanti sertlestirici
2 aket Vanilya
Not: Ben bu defa Kremsantiyi tatlinin üzerineeklemedim cünkü bahcede yapilacak bir mangal davetine yaptim, erimemesi acisindan.

Yapilisi:
Süt ve irmik tencereye alinir ve sürekli karistirilarak pisirilir.
Pisen karisim puding kivamina gelince icine 2 yumurta kirilir ve cabucak el cirpma mikseri ile cirpilir ve Vanilyalarda ilave edilerek, sadece bir kere kaynadigi görüldügünde ocaktan alinir.
Kullanacaginiz bir bor cam soguk su ile calkalanir ve islak olarak pisen irmikli puding icine aktarilir.
Daha sonra bir tencereye visneler ve seker alinir ve ocak acilir. Bir kasede 2 yemek kasigi nisata bir iki kasik soguk visne suyu ile ezilir ve kaynamaya baslamak üzere olen visnelere karistirilarak ilave edilir.
Devamli karistirilarak karisim puding kivamina gelince ocaktan alinir ve irmikli tatlinin üzerine yayilir.
Hafif iliyan tatli strec gecirilerek buzdolabinda 2-3 saat sogutulur.
Ikaram edilecegi zaman dilimlere kesilerek servis yapilir.
Not: Istege göre soguyunca üzerine kremsanti eklenir.

Afiyet Olsun!
72. TARiFiN ADI: KIRMIZI BASLIKLI PASTA
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))



Hamur Malzemeleri:
100 gr Tereyagi
150 gr Seker
3 Yumurta
200 gr Un
1 pak. Kabartmatozu

Üzerine:
500 gr Labne Peynir
2 pak. Vanilyasekeri
3 y.k. Seker
3 pak. toz Kremsantiy sertlestiricisi
2 kutu sivi Kremsantiy
1 konserve kutusu Visne
250 ml visne suyu
1 pak. kirmizi renk Pastagussu (Tortenguss)
Yapilisi:
Hamur icin olan malzemeler cirpilir ve yuvarlak cemberli kek kalibina aktarilir ve önceden isitilmis 175° firinda 25-30 dakika pisirilir.
Kremsantiy ve sertlestirici güzelce cirpilir. Diger tarafta ayri bir kabda da labne peynir, seker ve vanilya cirpilip kremsantiye karistirilir. En sonda suyu süzülmüs visneler ilave edilir. Pastanin cemberi kenarinda oldugu halde bu karisim üzerine aktarilir ve üzeri düzeltilir. 250 ml visne suyu ile pasta gussu pisirilir ve bir iki dakika karistirilarak bekletildikten sonra hemen pastanin üzerine yayilir ve 1-2 saat sogutulup servis yapilir.
Afiyet olsun!
71. TARiFiN ADI: MANDALiNALI PASTA
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))




Malzemeleri:

6 yumurta
125 gr Seker
100 gr Un
100 gr Nisasta
1 Vanilyasekeri
1 y.k. sicak su
1 fiske Tuz

Ici ve üzeri icin:
2 kutu Mandalina
500 gr Kremsantiy

Yapilisi:
Yumurtalar sarilari ve beyazlari ayri ayri cirpma kabina alinir. Önce sumuta sarisi bir kasik sicak su ile cirpilir. Kremea haline gelince icine seker ve vanilya sekeri azar azar ilave edilerek, güzelce cirpilir. Diger kabdaki yumurta beyazlarida bir fiske su ile kar gibi oluncaya kadar cirpilir. Yumurta sarisi beyazina ilave edilir, un ve nisasta elenerek, yavas yavas eklenerek tahta kasikla karistirilir. Yuvarlak kek kalibina alinip 175° de 20 dakika pisirilir.
Soguyan kek ikiye kesilir. Arasina cirpilmis kremsantiy ve bir kutu süzülmüs mandalina dilimlenerek karistirilarak sürülür. Ikinci kek üzerine eklenir ve2. kutu mandalinalar kenarlara dizilir ve ortaya bolca pudrasekeri serpilir. Istege göre kremsanty ve hindistan cevizi de serpilebilinir.
Buzdolabinda en az 1-2 saat sogutularak servis yapilir.

Afiyet Olsun!
70. TARİFİN ADI: ETiMEK TATLISI
GÖNDEREN: YESiL MUTFAKTAN TARiFLER


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler:
1 paket etimek

Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı kaynar su

Kreması:
5 su bardağı süt ( 200 ml' lik bardakla)
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı n
1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı:
Şeker tencereye konulur ve erimeye bırakılır yani karamelize olmalı. Şeker eriynce kaynamış su eklenir. Tamamiyle eriyince ocak söndürülür. İsterseniz bu şrbeti şekeri karamelize yapmadan normal şerbet gibi yani şeker ve su ocağa konulup kaynatılarak yapılan şerbet şeklinde de yapabilirsiniz.
Etimekler borcamadiilir. Ben kare borcam kullandım. Üzerine hazırlanmış şerbet dökülür.
Sonra krema hazırlanmaya başlanır. Tencereye krema için gerekli malzemeler konulrak karıştırarak pişirilir. Kıvamı alınca ocak kapatılır. Ve etimeklerin üzerine dökülür.
Soğuyunca üzerine çırpılmış şanti sürülür. Şanti isteğisize kalmış. Ben şantisiz bu şekile yaptım. İki türlüde çok güzel oluyor. Tercih sizlerin.
AFİYET OLSUN.

29 Aralık 2011

SON 3 GÜN!!!


DAVETİYE

Gelibolu17'nin hazırladığı
"Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 16 ARALIK-1 OCAK tarihleri arasında ben evsahipligi yapiyorum.

Arkadaslar son 3 gün kaldi, bu kalan günlerde herkesi etkinlige davet ediyorum, nefis tariflerinizi bekliyorum.
Simdiye kadar katilan destegini esirgemegen arkadaslara ve katilacak arkadaslarima simdiden "Hayirli, saglikli, mutlu ve umut dolu yeni yillar diliyorum", sevgiler...
Tariflerinizi bekliyor bu harika "Çay,Kahve Bahane" etkinlikle 2012 de nefis lezzetleri, toplu olarak burdan bakip, uygulamak icin kolayca ulasmanizi saglamak ve hos sohpetlerde, hayirli sofralarda yaralanmanizi dilyioruz!
69. TARİFİN ADI: ŞEKER HAMURLU CUP KEKLERİM
GÖNDEREN: GÜLÜN MUTFAGI




Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet muz
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 adet kuru kayısı
2 yemek kaşıpı süt reçeli
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika kaadar çırpılıp sıvıyağ ve süt eklenerek bir iki dakika kadar daha çırpılır, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya katılıp kaşıkla karıştırılır,
muzlar 2 kaşık limon suyu ile püre haline getirilir, kayısılar küçük doğranıp kek hamuruna katılır, kağıt kalıplara dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir . Pişen kekler soğuyunca üzerlerinden kapak kesilip süt reçeli veya herhangi bir marmelat veya sos sürülüp kesilen kapak kapatılıp şeker hamuru ile süslenir .
68. TARİFİN ADI: PORTAKALLI ISLAK KURABİYE
GÖNDEREN: KİZHATCE MUTFAKTA


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.


MALZEME:

125 gr. margarin

1 adet yumurta

1 çay.bar sıvıyağ

1 çay.bar toz şeker

1 büyük portakal rendesi

1 limon rendesi

3 su.bar un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

ŞERBET:

1,5 su.bar şeker

1,5 su.bar su

1 dilim limon

YAPILIŞI:

Şerbet kaynatılıp soğutulur..Un haricinde tüm malzeme karıştırılır,un ve kabartma tozu eklenir ve hamur yoğrulur..Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır...Önceden ısıtılmış fırında çatlayana dek pişirilir ,çabuk piştiği için dikkat !!!

Pişen kurabiyeler sıcak sıcak soğuk şerbete batırılıp çıkarılır ,şerbette fazla beklerse dağılıyor dikkat!!!

Üzeri portakal rendesi ile süslenir vee afiyetle çayın yanında yenir
67. TARİFİN ADI: ZEYTİNLİ ÇİÇEK POĞAÇA
GÖNDEREN: KİZHATCE MUTFAKTA


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

MALZEME:

4 su.bar.un

4 yem.kaş yoğurt

100 gr.tereyağ

1 çay.bar sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

tuz

İÇ HARCI:

beyaz peynir

maydanoz

MANTALOMAK İÇİN:

galeta unu ve zeytin

YAPILIŞI:

Unu yoğurma kabına alıp içine diğer malzemeleri koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ve hamuru 10 dak.dizlendiriyoruz..Beyaz peynirin içine maydanozu doğrayıp karıştırıyoruz..Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açıyoruz iç harcını koyup yuvarlıyoruz ve hafifçe bastırıyoruz...
Hamurları galeta ununa buluyoruz ortasına ikiye bölünmüş zeytin koyup(ben bölmeyi unuttum :) biraz bastırıyoruz (zeytin yapışsın diye)....

Hamurları tepsiye diziyoruz ve kenarlarına kesikler atıyoruz,tüm hamurlara aynı işlemi yapıp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz...Sıcak sıcak yiyoruz....
66. TARİFİN ADI: "Pizza Nasil Yapilir"
GÖNDEREN: KEKEVi



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın bu güzel video gösterimli "Pizza nasil yapilir" tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Artık pizza siparişi vermeyi bırakıyoruz. Bu pizzayı yaptıktan sonra herkes size sipariş verirse şaşmayın:)…
65. TARİFİN ADI: KARANFiLLi KURABiYE
GÖNDEREN: ÇATLAK KAFE


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

malzemeler
240gr.şeker
200gr.yumuşak margarin
2 yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar toz karanfil
un
şeker ve margarini çırpın malzemeleri ilave edip ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın merdane ile yarım santim kalınlığında açıp kurabiye kalıbıyla kesin yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizin 170 derecede
pişirin.
64. TARİFİN ADI: SOSLU LAHANA SARMASI
GÖNDEREN: YESiL MUTFAKTAN TARiFLER


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.


malzemeler:

1 adet orta boy lahana

içi:

200g kıyma

2 büyük baş kuru soğan

yarım demet maydanoz

yarım demet nane

2 su bardağı pirinç

3 adet domates ( isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

tuz

karabiber

pulbiber

1 çay bardağı zeytinyağı

ayrıca:

yarım çay bardağı zeytinyağı

yarım yemek kaşığı biber salçası

limon suyu

5 diş sarımsak

hazırlanması:

Lahanayı yaprak yaprak ayırın.

Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Kaynayan suda lahanaları 2-3 dakika bekleterek haşlayın. Daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. Bu arada diğer malzemeleri karıştırıp dolmanın içini hazırlayın. Lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. Bu kısımlarla turşu yapılabilir. Ben yaptım bunu da sizlerle paylaşacağım. Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp iç malzeme konulur ve güzelce sarılır. tüm sarmaları tencereye dizin. Üzerine su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir sos tenceresinde yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın içine salçayı ekleyip kavurun. İçine dövülmüş sarımsak limon suyu ekleyip 1- 2 taşım kaynatın. Sarmanın altını söndürmeye son 5 dakika kala sosu ekleyip üzerine nane serpip ocağı kapatın işte bu kadar.

27 Aralık 2011

KREMA DOLGULU ELMALI KEK

63. TARiFiN ADI: KREMA DOLGULU ELMALI KEK
GÖNDEREN: KİZHATCE MUTFAKTA


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

MALZEME:

2 adet yumurta

1 su.bar şeker

1/2 su.bar süt veya yoğurt (süt kullandım)

1/2 su.bar sıvıyağ

1/2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

----------------------

7 adet küçük sert elma

----------------------
KREMA:

2 su.bar süt

2 yem.kaş un

1 çay.bar şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Elmaların içini oyup,kabukları soyulur..Kek hamuru hazırlanır,elmalar yağlanmış kelepçeli kalıba koyulup kenarlarına kek hamuru dökülür...Kek önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Krema pişirilir kek kalıbından çıkarılır ve servis tabağına alınır...Elmaların içine krema doldurulur,glazür ve tarçınla süslenir (tarçını unuttum :) kalan krema nutella koyup karıştırılır ve kek süslenir.
62. TARİFİN ADI: BOLU KÖMBESİ
GÖNDEREN: BÜLBÜLÜN YERİ


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
½ yaş maya ya da toz maya(ben toz kullandım)
1 şeker kaşığı toz şeker
Tuz
6- 7 su bardağı un
Bir tutam sevgi
Arası için
Sıvıyağ
İç harcı
250 gr. kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça
2 – 3 adet biber
Tuz, Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzerine
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı
Ilık suyun içine süt, tuz, şeker ve toz mayayı koyun ve maya eriyip köpürünceye kadar bekleyin.
Daha sonra yoğurma kabına unu koyun ortasını açın, mayalı karışımı, yoğurdu dökün ve iyice yoğurun.
Bir müddet hamuru dinlendirin.
Daha sonra hamuru ikiye bölün.
Merdane yardımıyla büyükçe bir hamur açın. Fırçayla her tarafına sıvıyağı sürün.
İkiye katlayın. Tekrar sıvıyağ sürün. Tekrar ikiye katlayın. Beklemeye bırakın.
Diğer hamura da aynı işlemleri yapın.
Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun.
Doğranmış domates ya da salçayı ilave edin ve beş dakika pişirin.
Tuz, karabiber, pul biber ilave edin soğumaya bırakın.
Tepsinizi yağlayın. Hamurdan birini tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.
Üzerine her tarafına gelecek şekilde kıymalı harcı yayın.
İkinci hamuru da açın ve kıymalı harcın üstüne kapatın.
Yumurta sarısını çırpın ve her tarafına sürün.
Hamuru bıçak yardımıyla doğrayın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
61. TARiFiN ADI: ARMUTLU KOKOS KEK
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))


Malzemeleri:
4 adet yumurta (2 tanesinin akı ayrılacak)
1 su bardağı Seker
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1,2 su bardağı Un
2 yemek kaşığı Kakao
1pk elenmiş kabartma tozu
4 yemek kas. Süt

Kokos için:

2 Yumurtanın akı
1 çay bardağı Pudra şekeri
5 yem. kaş. Hinditan cevizi

içine:
2 olgun Armut

Yapilisi:
2 bütün ve iki de yumurta sarisi cirpma kabina alinir, üzerine seker ilave edilerek köpük köpük cirpilir. Sivi yag, un kabartma tozu, kakao ve süt ilave edilerek hafifi cirpilir. Yaglanmis dikdörtgen kek kalibina kakaolu hamur yayilir. Soyulup küp küp kesilmis armutlar orta kisima srpilir.
Firin 160 derece isitilir.
Diger bir kabda 2 yumurta beyazi kar gibi cirpilir. Sonra icin pudra sekeri ve kokos (hindistancevizi rendesi) eklenerek karistirilir ve Kekein ortasina bu karisim kasikla eklenir. Kenarlardan 2 cm iceriye tepecik gibi konur.
Önceden isitilmis firinda 40 dakika ile 50 dakika arasi pisirilir. Bazi firinlarda bu süre 1 saata cikabilir. Firindan alinca sogutulur ve kaliptan alinir dilim dilim kesilerek ikram edilir.
Afiyet Olsun!
60. TARiFiN ADI: PORTAKALLI KURABİYE
GÖNDEREN: GÜLO ANNE MUTFAKTA


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı

2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Alabildiğince un
Üzeri için:
Toz şeker

Yapılışı:
3 yumurta ve 1 yumurtanın akı derin bir kaba alınır.Ayçiçek yağı ve toz şeker eklenip 5 dk mikserde çırpılır.
Süt,kabartma tozu,karbonat ve portakal kabuğu rendesi eklenir ve çırpmaya devam edilir.
Üzerine azar azar un ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtülür ve yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde yuvarlanarak istenilen şekil verilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür.
Üzerlerine bolca şeker serpilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk. pişirilir.
Afiyet olsun….
59. TARiFiN ADI: Neşe Ablamın Mantısına Buyrun :)
GÖNDEREN: GELiBOLU17/MiDEDENKALBE


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Arkadaslar tarifleriniz bekliyorum!!! anneminkiziyim@googlemail.com
Bu mükemmel etkinligi düzenleyen arkadasim GELiBOLU17/MiDEDENKALBE güzel anlatim ve fotograflari ile Neşe Ablamın Mantısına Buyrun :) demis, bende sizleri arkadasimin sayfasina davet ediyorum.
Tüm okurlarimdan, beni takip eden ve etmeyen herkesden bu harika etkinlik icin tarifler bekliyorum.
"Çay,Kahve Bahane" Etkinliğimize ev sahipligini 1 Ocak tarihine kadar ben devam ediyorum, haydi sizler tarif yollamak icin bende yolladiklariniz nefis tarifleri yayinlamak icin kolayliklar diliyorum....
58. TARiFiN ADI: YESiL MUTFAKTAN TARiFLER
GÖNDEREN: TAVA BÖREĞİ ( OCAKTA PİŞEN )


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler:
3 yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta

İçi:
kıymalı harç ya da peynirli ya da sucuklu-kaşarlı ya da size kalmış

Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, yoğurt, yumurta karıştırılır. Büyük bir tava yağlanır, 1. yufka kenarlardan taşacak şekilde tavaya serilir. Sostan gezdirilir. 2 '. yufka didiklenir üzerine, yine harç gezdirilir. Üzerine iç harç konulur, 3. yufka küçük küçük didiklenir, iç harcın hepsi dökülür. Ben iç malzemesi olarak kıymalı yaptım . Yufkanın tavadan sarkan kısımları üzerine kapatılır, kısık ateşte pişirilir.
Aceleden tavadaki resmini çekmeyi unutmuşum.
AFİYET OLSUN.
57. TARiFiN ADI: PEYNIRLI ACMA
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden::))


Malzemeleri:
250 ge Labne Peyniri
2 Yumurta (beyazlari hamura, sarisi üzerine sürmeye)
1 su bardagi Madensuyu
1 su bardagi Siviyag
1 paket Kabartmatozu
1 Maya
1 tatli kasigi Seker
1 yemek kasigi Tuz
1 kg Un

Icine:
100 gr tereyagi
200 gr Peynir rendesi

Üzerine:
Yumurta sarisi( hamura beyazi, sarisi üzerine sürmek icin)
Susam ve cörekotu

Yapilis: Maya ve kabartmatozu maden suyu ile ezilerek kabartilir. Diger tüm malzemeler ve labne peyniri de ilave edilerek yumusak bir hamur hazirlanir.
Hamur yaklasik 30 dakika oda sicakliginda bekletilerek mayalandirilir.
Mayalan hamurdan kücük mandalina büyüklügünde parcalar alinarak ele alinan findik büyüklügündeki tereyagi parcasi ile acilir12 cm capinda, sonra icine rende peynir konularak sarilir ve dönderilerek dügümlenir ve yagli kagit yayilmis tepsiye dizilir. Tepsi dolunca üzeri örtülür ve tepside mayalnamaya birakilir.
Ikinci tepsi de ayni hazirlanir, tepside yaklasik 1 saat mayalandirilip, sonra üzerine dikkatliye yumurta sarilari sürülüp, susam ve cörek otu serpilip, önceden isitilmis firinda 25 dakika kadar pisirilir.
Afiyet Olsun!
56. TARiFiN ADI: ZEYTINTANESI
GÖNDEREN: PORTAKALLI REVANI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

MALZEMELER

1 orta boy portakal (kabuğunun rendesi ve suyu)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu

Üzeri için

Kavrulmuş öğütülmüş fındık

Şerbeti için

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Bir kapta un, vanilya, kabartma tozu, irmik ve portakal kabuğu rendesini harmanlayın.

Diğer tarafta yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Portakal suyunu ilave edin, onu da karıştırıp, diğer kaptaki un karışımını ilave edin.

Hamuru hazır hale getirip, yağlanmış fırın tepsisine (ben kare borcam kullandım) dökün. Orta hararetli fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Diğer tarafta bir tencerede şerbeti (ortalama 10 dk.kadar) kaynatın. Altını kapatmadan 2-3 dk. önce limon suyunu katın. Ilınmaya bırakın.

Pişen revaniyi fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın (şerbet parmağı yakar yakmaz ayarında olacak), 6-7 dk. dinlenen revaniyi dilimleyerek şerbetleyin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Tost ekmekli tavuklu orman kebabı

55. TARiFiN ADI: Tost ekmekli tavuklu orman kebabı
GÖNDEREN: PAPATYA ŞEF


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

YAPILIŞI:
ilk önce tavuklu orman kebabımızı pişirip soğutuyoruz sonra tost ekmeklerini tepsiye yanyana dizip sütle biraz ıslatıp üzerine orman kebabını güzelce yaydıktan sonra da bir kat daha ekmek dizip en üste beşamel sos yapıp her yerini kaplıyoruz bolca da rendelenmiş kaşar peynirini serperek 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz dilimleyip afiyetle hem ikram ediyoruz hemde yiyoruz:))) işte bu kadar kolay
TAVUKLU ORMAN KEBABININ YAPILIŞI:
(Ölçülerden 12 dilim çıkıyor )
500 gr. küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsü,
10-12 adet kültür mantarı,
1 kase haşlanmış bezelye,
1 su bardağı zar gibi doğranmış haşlanmış havuç,
1 kase küçük küp doğranmış haşlanmış patates,
tuz,karabiber,pul biber,kekik,
1 iri diş rendelenmiş sarımsak,
1 adet ince doğranmış soğan.
1 çay bardağı zeytinyağı,
İlk önce soğanımızı incecik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tenceremize alıp kavuruyoruz penbeleşmeye başlayınca sarımsak ve küçük doğranmış tavuklarımızı ekliyoruz biraz karıştırıp kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz suyunu salıp çekince biraz da kavuruyoruz ardından haşlanmış malzemelerimizi ve zevkimize göre baharatlarımızı ilave ediyoruz az daha unutuyordum ince ince doğrayıp az bir yağla kavurduğumuz mantarlarıda içine atıyoruz biraz daha karıştırıp sonra ateşten alıp ılıklaşmasını bekleyip tost ekmeklerimizle tarif ettiğim üzere buluşturuyoruz canlar:)
haaaa unutmadan orman kebabını döşedikten sonraki üst kısma döşenen ekmeklerde sütle ıslatılacak ama hafifce
Beşamel sos için:
2 kaşık tereyağını eritip 2 kaşık tepeleme unu yağın içinde biraz kavuruyoruz sonra sütü yavaş yavaş ekleyerek muhallebiden biraz daha cıvık kıvamda pişiriyoruz ekmeklerimizin üstünü kaplıyoruz.

25 Aralık 2011

PIRASALI MAYALI BÖREK

54. TARiFiN ADI: PIRASALI MAYALI BÖREK
GÖNDEREN: SWOTPISCES


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

1 çorba dolusu kuru maya, bir bardak ılık suda, bir tatlı kaşığı şekerle mayalanmaya bırakılır. Maya kabarınca, 3 neskafe bardağı unun ortasına atılıyor. 1 tatlı kaşığı tuz, bir yumurta akı(sarısı üzerine), 5 çorba kaşığı sulu yoğurt, 5 çorba kaşığı sıvı yağ ve yeteri kadar ılık su ile bir hamur tutulur. 2 misli kabarana kadar beklenir.

Diğer yandan yarım kilo pırasa küçük küçük doğranır, sıvıyağla kavrulur, yumuşayınca 1 çorba kaşığı salça atılır. Karabiber, tuz, pulbiber eklenip soğumaya bırakılır.

Bu arada kabaran hamur 3 parçaya bölünür. Dikdörtgen şeklinde açılır. Uzunlamasına 2/3' sine iç harç konulur ve şekildeki gibi kapanır. Kalan yumurta sarısı, biraz yağ ile birlikte pidemizin üstüne sürülür. Susam ve çörek otu da serpilip fırına verilir.

24 Aralık 2011

BALLI BADEMLİ MİNİ KURABİYELER

53. TARiFiN ADI: BALLI BADEMLİ MİNİ KURABİYELER
GÖNDEREN: MERMER TEZGAH YEMEK TARiFLERi


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

GEREKLİ OLANLAR:
150 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta: (sarısı içine beyazı dışına bulanacak)
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı tarçın
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
hamur kulak memesinden yumuşak olacak

ÜZERİNE :Bulamak için
1 su bardağından fazla susam

HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba bütün malzemeleri katıp özleşene kadar yoğuralım .
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurtanın beyazına daha sonra susama bulayıp Minik mufin kağıtlarına koyalım orta hararetteki fırınımızda pembe renkte kızartalım.

23 Aralık 2011

ERZURUM'UN PESTİL ÇULLAMASI

52. TARİFİN ADI: ERZURUM'UN PESTİL ÇULLAMASI
GÖNDEREN: HANDANİSTAN


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler

Yeterli miktarda dut pestili, bol yumurta ve tereyağı

Hazırlanışı

Pestil el ile küçük parçalar halinde yırtılır derin bir kaba konur üzerine yumurtalar kırılarak iyice karıştırılır bu şekilde yumurtaları çekmesi için bir müddet bekletilir.Tereyağı teflon tavada iyice kızdırılır bekletilen malzeme tavaya dökülerek her iki tarafı iyice kızartılarak pişirilir ve sıcak servis yapılır.

İÇLİ KÖFTE

51. TARİFİN ADI: İÇLİ KÖFTE
GÖNDEREN: PAPATYA ŞEF


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

İÇLİ KÖFTENİN DIŞ HARCININ MALZEMELERİ:

300 gr. yağsız ve çift çekilmiş dana eti veya koyun eti,

2 su bardağı ince bulgur,

1 yemek kaşığı biber salçası,

1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz,

(gerek duyulursa bir avuç un)

İÇ HARCININ MALZEMELERİ:

Yarım kilo dana veya koyun kıyması,

2 adet irice soğan,

1 tatlı kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı pulbiber,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 kaşık tereyağı,

1 su bardağı kıyılmış ceviz.

YAPILIŞI:

İlk önce iç harcını hazırlamak için incecik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleştirin içine kıymayı katıp güzelce karıştırın ardından tuzunu karabiberini ve pulbiberini de ekleyin arasıra karıştırarak iyice pişirip sonra da kavurun ılıklaşıncaya kadar dışarda bekletip sonra buzdolabında iyice soğutun (hatta birgün önceden hazırlanması daha iyi olur) cevizleri köfteyi yapacağınız zaman iç harcına karıştırırsanız yumuşamamış olur daha lezzetli olur.

KÖFTENİN DIŞ HAMURUNUN YAPILIŞI:

İlk önce ince bulguru 1,5 bardak kaynar suyla 2-3 dakika ıslatın ve içine çift çekilmiş ve yağsız olan kıymayı, biber salçasını ,tuzunu, yumurtasını katıp iyice yoğurun çok iyi yoğurulup macun gibi olması lazım eğer et makineniz varsa 3-4 kez makinadan geçirmeniz daha iyi olur yoksa bileğinize kuvvet:) ( unu gerek duymadıkca eklemeyin ve hamuru yoğururken elinizi arasıra suyla ıslatın ki içiniz kolaylaşsın hamurunuz daha güzel olsun)
Yumurtadan biraz küçük parçayı alıp elinizi hafifce ıslatın işaret parmağınızı kullanarak resimdeki şekilde oyup inceltin sonra içine kıymalı harcını doldurup elinizi yine hafifce ıslatarak ağzını yavaş yavaş çevirerek kapatın en son elinizi yine suyla çok hafif ıslatın ve köftenizin heryerini sıvazlayın tepsiye dizin bütün köfteleri bu şekilde tamamladıktan sonra ister kaynattığınız içine biraz tuz atılmış suda haşlayıp servis edin isterseniz yağda kızartıp servis edin biz kızarmış tercih ettik:) (Eğer derin dondurucuda saklayıp daha sonra kullanmak isterseniz dondurucudan çıkınca haşlanmaya uygun olmuyor sadece kızartarak kullanmanız gerekiyor çünki donmuş olduğu için haşlanınca parçalanabiliyor bunuda bilginize sunmak istedim ) umarım anlatabilmişimdir anlayamadığınız birşey varsa lütfen sorun

Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN

KURUFASULYELİ CUPCAKE

50. TARİFİN ADI: KURUFASULYELİ CUPCAKE
GÖNDEREN: DURU TARİFLER


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler:

3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 su bardağı kırık ceviz, isterseniz fındık
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurtanın aklarını şekerle iyice çırpın. Sonra içine sarılarını atın, karıştırın. İçine diğer malzemelerin hepsini ve haşlanmış fazla ezilmeden parçalara ayrılmış kuru fasulyeyi ekleyin. Cupcake kalıparınıza dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

MUHALLEBİLİ NESCAFELİ KEK

49. TARİFİN ADI: MUHALLEBİLİ NESCAFELİ KEK
GÖNDEREN: FERKAY


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

MALZEMELER:
KEK İÇİN.
2 büyük yumurta
1 su bard. şeker
2 yem. kaş. kakao
1 pk vanilya
1 pk kab.tozu
1/2 su bard. su
1 su bard. un

MUHALLEBİ İÇİN:
2 türk kahve fincanı un
2 türk kahve fincanı şeker
8 türk kahve fincanı süt
1 pk krem şanti ve gerektiği kadar süt
1 pk vanilya

SOSU İÇİN:
1 su bard. süt
1 tatlı kaşığı nescafe

SÜSLEMEK İÇİN:
Fındık içi ve hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Dikdörtgen ve yuvarlak borcamı yağlayalım.
Kabımıza yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpılır.
Kakao, un, vanilya, kab.tozu ve su ilave edilip karıştırılır.
Borcama alınıp 175 derecede 25 dk. kontrollu olarak pişirilir.

Bu arada muhallebi malzemeleri bir tencereye alınıp çırpılarak pişirilir ve karıştırılarak soğutulur.
Bir bardak süt ısıtılıp içine nescafe ilave edilip eritilir ve soğumaya bırakılır.

Fırından alınan kek ılıdıktan sonra üzerine nescafeli süt kaşıkla gezdirilerek hertarafına dökülür.
Kremşanti bir kapta sütle kar gibi çırpılır. Soğumuş muhallebiye ilave edilir.

Üstünü dilediğiniz gibi süsleyin..

MISIR EKMEĞİ

48. TARİFİN ADI: MISIR EKMEĞİ
GÖNDEREN: ZEYTİNTANESİ


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

MALZEMELER

1 ad. yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
3,5 su bardağı mısır unu (bende karadeniz unu kullandım)

YAPILIŞI

Yumurta, zeytinyağı ve sütü iyice karıştırın. İçine unu, şekeri, kabartma tozunu, mısır ununu ilave edip, yoğurun. En son sıcak suyuda ilave ederek hamuru hazır hale getirin. Ben ayrıca içine pırasada katarak PIRASALI MISIR UNLU ÇÖREK yapıyorum. Arşivimde tarifini bulabilirsiniz.

Yağlanmış borcama döküp, kızarana kadar fırında pişirin. Afiyet olsun.

HARiKA MAYALI BÖREK

47. TARİFİN ADI: HARiKA MAYALI BÖREK
GÖNDEREN: HANiFE


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Şimdi sıra tarifmizde....
Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak süt
Çeyrek paket maya (ben insant maya kullanıyorum)
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz
bir çimdik şeker
Öncelikle hamurumuzu klasik mayalı yumuşak hamur olarak yoğurup hazırladım, biraz dinlendirdikten sonra portakal kadar bezelere ayırdım.merdaneyle hamuru açtıp sıvıyağla yağladım.
Sagdan ve soldan her iki tarafini katladım,önce aşağıdan yukarıya sonra üsteki parçayı yukardan aşağıya katladım.
Bu sekilde bütün hamurları açıp,yaglayip,katlayip hazırladım,10-15 dk.beklettim, bu katladigim hamurları tekrar açtım.
Açtığım hamuru boyuna ikiye kestim hamurun dar olan ucuna içten koydum(ben haşlanmış patates ve ıspanak kullandım)rulo yaptım yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim bütün hamurları hazırlayınca yumurta sarısı ve çörekotu serptim tepside mayalanmasını bekledim pişirdim.

PUDINK YERMISINIZ

46. TARİFİN ADI: PUDiNK YERMiSiNiZ
GÖNDEREN: GELiBOLU17 MiDEDENKALBE


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Yersiniz yersiniz,hele böyle hazır çabucak yapılmışını seve seve yersiniz :)
E alıştınız artık benim böyle kolaya kaçan tariflerime...
En yakın marketten almış olduğumuz puding ve sütü uygun bir tencerede buluşturup,onları bir güzel karıştıra karıştıra pişiriyoruzki,aşkları tamam olsun :) Sonrasında uygun boy kaselere döküp,buzdolabında soğutup,üzerlerinede bolca fındık ekeleyip,serviz ediyoruz....
Ellerime sağlık....

SADRAZAM LOKMASI

45. TARİFİN ADI: SADRAZAM LOKMASI
GÖNDEREN: LEZZET SARAYI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

sadrazam lokumunun tarifi:
Malzemeler:
* 3 yumurta
* 4 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı su
* 5 çay bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
krema için:
* 3 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* portakal yada limon kabuğu
ben portakal kullandım.
üzerine:
* bolca hindistan cevizi
* 2 su bardağı kadar süt.
* antep fıstığı kırığı
Yapılışı:
* hamur malzemeleri sırayla çırpılır ve fırın tepsisine dökülür.
* üzeri çok fazla kızarmayacak şekilde pişirilir.
* krema için ise bütün malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir.
* kek biraz soğuduktan sonra tepsiden çıkarılır.
* uzunlamasına ikiye kesilir.kesilen parçalarda ortadan ikiye bölünür.(pandispanya gibi dört kat kekimiz olacak)
* bu parçalar dış yüzeyleri üste gelecek şekilde yağlı kağıt üzerine konur.
* bir su bardağı süt yada şerbetle bu parçalar ıslatılır.
* ıslatılan keklere krema sürülür.yağlı kağıtların yardımıyla kekler boyundan rulo yapılır.
* 4 parmak arayla kesilir.önce hafiften süte batırılır ardından her yeri güzelce hindistan cevizine bulanır.
* üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın..(sade de kalabilir)
Afiyet Olsun....

KIYMALI AFYON BÜKMESİ

44. TARİFİN ADI: KIYMALI AFYON BÜKMESİ
GÖNDEREN: MUTFAK NOTLARI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzeme Listesi :
1 Şişe soda
2 yeke kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1tatlı kaşığı tuz
250 gr kadar tereyağı
aldığı kadar un
iç malzemesi: kıyma,1 soğan tuz, karabiber,maydonoz,pul biber
Yapılışı :
soğanı kavurup ardından kıymayı ekliyoruz.tuzunu ve karabiberini atıp soğuması için bir kenara ayırıyoruz diğer tarafta tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırıp hamuru yoğuruyoruz.10-15 dk dinlendirip 4 adet bezeye ayırıyoruz her bezeyi incecik oklavayla açıyoruz. ilk hamuru eritilmiş tereyağı ile yaplayıp zarf gibi katlıyoruz.bu katlanan hamuru diğer açıp yağladığımız yufkanın ortasına koyup yine zarf gibi kapatıyoruz.diğer 2yufkayada aynı işlemi uygulayıp hamuru eşit parçalara ayırıyoruz.birer beze olacak şekilde[ 12-16 eşit parça çıkıyor]kesitğimiz parçaları oklavayla çok fazla katlarını bozmadan kare olarak açıyoruz.ortasına iç koyup iki taraftan kapatıyoruz.katlanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye sıralıyoruz.üzerlerine artan yağdan fırçayla sürüp sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun
not:daha önce margarin kullanmıştım ama reteyağı daha sağlıklı ve leziz oluyor bu benim düşüncem
tereyağı seviyorsanız margarin yerine tercih edebilirsiniz

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails