29 Kasım 2011

Sebzeli Tavuklu Keşkek


Sisli puslu sonbaharin son günlerinden merhabalar hepinize!


Nefis bir sebzeli ve tavuklu keşkek yaptım sizlerle sıcacık paylaşıyorum.
Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliği 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında basliyor. Bu defada arkadsimiz http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ "> ev sahibligini yapiyor, bende bu tarifimi kendisine yolluyorum, kolay gelsin arkadasim.
Sebzeli Tavuklu Keşkek
Malzemeleri:

1 su bardagi cabuk pisen keskeklik bugday
200 gr tavuk gögsü
1 yemek kasigi Tereyagi
1 sogan
1 biber yesil ve kirmizi
1 domates
1 Kabak (kabagim baya büyük bahce kabagi idi 400 gr)
1 cay bardagi haslanmis misir taneleri
3 su bardagi sicak su
Tuz, karabiber,1 yemek kasigi salca ve kimyon

Yapilisi:
Sezeler ayiklanir ve yemeklik dogranir.
Bir tencereye tereyagi alinir ve icine kusbasi dogranmis tavuk gögsü ilave edilerek bes dakika kavurulur. Sonra soganlar biberler ve kabak da eklenerek devam 3 dakika kavrulur. Bu islemleri tencerenin agzi kapali olarak arada karistirarak devam ettirilir.
Sonra icine 3 su bardagi sicak su keskeklik bugday, kesilmis domatesler ve kimyon haric diger malzemeler de eklenir. Kaynadiktan sonra kisik atesde pisirilir, en son da kimyon ilave edilerek sicak sicak servis yapilir.

Afiyet Olsun!

17 Kasım 2011

Nohutlu Köfte (Falafel)


Malzemeleri:
2 su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
2 soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
3 sivri yeşil biber
1/2 bardak un
Kimyon, tuz, kırmızı pul biber, karabiber

servis icin:
Kücük ekmekcikler, domates dilimleri ve maydanoz

Yapilisi:
Önceden islatilmis nohutları tuzlu ılık suda haslanir. Üzerine doğranmış maydanozu, soğanı,sarımsağı ve biberi ekleyerek rondodan gecirilerek ufatilir. Bir karıştırma kasesine alınıp üzerine baharatları, tuzu ve un eklenir.
Mücver kıvamıni alması saglanir sonra köfteler yapilarak sıvıyağda kızartılır. Bu arada kücük ekmekciklerin arası kesilir ve arasina maydonoz ve domates dilimleri ile nohutlu köfteler yerlestirilerek servis yapilir.
Afiyet Olsun!
NOT: Istege göre icine 1-2 yumurtada kirilip hazirlanabilinir!!!

9 Kasım 2011

Kıbrıs Tatlısı ve Büzme Tatlısı

Bugün Kurban Bayraminin son günü, Allahım herkese her sene bu Bayram günlerini hayırlısı ile göstermek nasip etsin İNŞALLAH. Bu gün sizlere nefis tatlı tarifleri vereceğim. Enfes bir lezzete çıtır çıtır yaptıgım Büzme Tatlısı ve arkadşım Hayat Cafe'nin blogunda görüp tarifini aldığım nefis Kibris Tatlisi nın tariflerini veriyorum. Tariflerin ikiside bizler ve gelen misafirlerim çok beğendiler.

Kıbrıs Tatlısı
Malzemeler:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardagı galete unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
500 ml süt
1 Paket Vanilyalı Pudink
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kutu Schmand

Şerbeti için:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri tencereye döküp kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Keki için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Diger malzemeleride sırasıyla ekledikten sonra yavaşça çırpmaya devam ediyoruz ve yağlanmış kare borcama döküyoruz.
Öceden ısıtılmış 170 derece fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkartıkdan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetini üzerine yavaşça döküyoruz.
Kreması için pudink paketi üzerinde yazıldığı gibi pişirilir. Ocakdan alındıktan 5 dakika sonra Schmand içine alınıp çırpılır.
Muhallebi tatlımızın üzerine eşit gelicek şekilde döküyoruz.
Tatlımızı dolaba kaldırıp soğumaya bırakıyoruz ve servis etmeden önce dilimleyip üzerine isteğe göre çekilmiş fıstık serpilerek ikram edilir.
Afiyet olsun.

Not: Evde kremşanti tozu olmadığından krema tarifini değiştirmek zorunda kaldım. Ve çok nefis oldu, Almanyadaki arkadaşlara böyle öneriyorum.

Büzme Tatlısı:
Malzemeleri:
1 Paket hazır Baklavalık Yufka
400 gr çekilmiş Ceviz
üzerine 250 gr Tereyağı

Şerbeti:
3 su bardağı Şeker
2,5 su bardağı Su

Yapılışı: İlk önce su ve şeker tencerede 10 dakika kaynatılarak, son beş dakikasında da limon suyu ilave edilerek hazırlanır. Hazır yufkanın biri masaya yayılır. diğerlerinin üzeri örtülür (kurumasın diye). Yufkanın uzun tarafına üç parmak içeriye cevizi çizgi gibi yayın. Bir ince oklavaya yufkayı sıkıca ama yufkayı yırtmadan sarın. Sonra oklava üzerinde iki elle ortaya doğru büzün ve dikatlice çekerek çıkarın ve yağlanmış tepsiye alın. Tüm yufkaları böylece hazırlayın. Tereyağını tavada iyice kızartın ve büzme yufkaların üzerine ornatılı olarak gezdirin. (Ben ilk yaptığımda 3-4 cm uzunluklara kestim, bu defa kesmeğe unutmuşum kesilmeden fırınladım ama fırından çıkınca keskin bir ince bıçakla kestim ve hiç de fark olmadı). İster fırınlamadan ister 170 derecede 20 dakika pişirdikten sonra fırından alıp soğuduktan sonra kesiniz.
Soğuyan büzmelerin üzerine sıcak ama kaynar olmayan şerbeti kaşık kaşık dökülür.
Bir saat kadar şerbetin çekmesi beklenip sonra ikram edilir.

Afiyet Olsun!

4 Kasım 2011

Pekmezli Irmik Tatlisi ve Bursa Lokumu

Kurban Bayramınız Kutlu, yüreğiniz mutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekanınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun.
Herkese HAYIRLI BAYRAMLAR DILERIM!
Bu nefis tatlilari kumsumun ev ziyaretinde afiyetle yedik. Canim Sevimcigim degisiklik olsun diye gazetelerin eklerinde verilen yemek tariflerinden nefis hazirliklar yaparak yeni deneyimler yapmis ve mükkemmel bir sofra hazilamisti. Daha evelki Sini köftesi ve fotografini cekmedigim kuru patlican dolmasi da cok nefisidi. Sevim hanima burdan yeniden misafir perverligi ve yaptigi nefis yiyecekler icin cok tesekkürlerimi iletiyorum, eline saglik canim, sayende güzel bir ögleden sonra gecirdik.

Pekmezli Irmik Tatlisi

Malzemeler:

125 gr Margarin
1 su bardagi Irmik
1 su bardagi Pekmez
Yarim su bardagi soguk Su
4 yemek kasigi iri cekilmis Findik ici

Yapilisi:
Ocaga aldiginiz bir tencereye margarin alinir ve bir kac defa karistirilip üzerine irmik ilave edilir. Kisa bir kavrulduktan sonra üzerine findik ici alinir ve beraberce kavrulur.
Diger tarafta ayri bir tencerede yarim bardak su ile 1 bardak pekmez kaynatilir. Kisa bir kaynatilinca pekmezli suyun icine irmik aktarilir. Hemen bir karistirilarak tencerenin agzi kapatilir ve yakslasik 2 dakika kadar pismeye birakilir. Sonra irmik pekmezi iyice emince tencereyi tezgaha alip, pekmezli irmigi bir borcama aktarilir. Bir kasikla bastirilarak üzeri düzgünlestirilip sekil verilir ve Pekmezli irmik tatlisi sogumaya birakilir.
Soguyan tatli baklava dilimleri halinde keserek servis edilir.
Afiyet Olsun!

Bursa Lokumu
Malzemeleri:
2 su bardak Un
1 corba kasigi Yogurt
1/3 su bardagi Süt
1 cay kasigi Tuz
1 kahve kasigi Seker
1 Yumurta
1,5 corba kasigi Margarin

Harci icin:
2 corba kasigi Tahin
3 corba kasigi Fistik(ceviz veya findik)
2 corba kasigi Toz Seker

Yapilisi:
Bir büyük kaseye un, yogurt, süt, tuz, seker, yumurta ve margarin alinarak 3-4 dakika yogrulur.
Hamur tezgahin üzerine alinir, üzerine un serpilerek merdane ile 2 mm kalinliginda dikdörtgen acilir. Hamurun üzerine tahin sürülür, fistik ve seker de serpilerek hamur uzun taraftan baslanarak rulo gibi sarilir.
Sarilan rulolardan 2 cm kalinliginda daire halinde kesilir.
Kesilen parcalar kagit yayilmis tepsiye dizilir. Elle kesilen parcalar bastirilarak yaailastirilir.
Tapsi önceden isitilmis 180 derecedki firinda 15 dakika pisirilir. Firindan alinan lokumlar sicak veya soguk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails