30 Mayıs 2011

Freilichtmuseum ve Diploma töreni


9 aylik yaptigim meslek egitimi bitti ve simdi son olarak 4 haftalik staja basladim.
Yogun gecen egitim döneminde sizlerle fazla paylasimida bulunamadim. Bazen ziyaret ettim ama yorum yazamadim. Insallah bu staj dönemi ve yaz tatilide gecince rahatlamis olurum diye düsünüyorum.
Almanyada bu yaptigim 2. önemli meslek egitim oluyor, 3. sü yolda hala devam ediyorum.
Ben meslek ögrenmege doyumsuz bir insan olarak, ilerde neler yapacagim hakkinda bir sey kestiremiyorum ama önce biraz calismak istiyorum. Insallah o da olur. 2 yildir calismamanin iyi ve kötü yanlari ile basbasayim.
Iste bu görüntüler okulda düzenledigim sene sonu okul gezisinden. Ögretmen ve meslek egitimi yöneticisine sundugum bu gezi teklifi hoslarina gitti ve bana organize etmem icin izin verdiler ve tüm masraflari karsiladilar.
Meslek egitimine katilan cesitli ülkelerden yabanci arkadas ve ögretmenlerle, almanyanin eski kültürünü, nerelerde oturup yattiklarini nasil yasadiklarini görüp ögrenmek icin sectigim bu acik müze (acik havada eve ve kulübelerin icini gezerek nasil bir yasam gecirdiklerini gördük ve ardindan da nefis bir piknik yaptik)görülmeye deger. Sinavlar sonu bizede bir dinlenme ve eglenme havasinda cok güzel havanin eslignde güzel gecti.
Bir hafta sonrada diploma töreni ile okul sona erdi. Simdi sirada en son olarak yapacagimiz 4 haftalik staj basladi.
Görüsmek üzere, herkese hayirli ve saglikli günler dilerim....

8 Mayıs 2011

Cikolatali Findikli Pasta



Tüm Annelerin ve annemin "Anneler Günü Kutlu Olsun!".
Cikolatali Findikli Pasta
Yapilisi:
4 Yumurta
1 su bardagi Seker
1 su bardagi Süt
1 su bardagi Siviyag
1 su bardagi cekilmis Findik ici
3 su bardagi Un
3 kasik Kakao
1 Kabartma tozu
1 paket Vanilya
2 yemek kasigi iri findik

Üzerinin Harci:
1 su bardagi Süt
3 yemek kasigi sütlü, sekerli kakao tozu
1 cay kasigi tereyagi

Yapilisi:
Yumurtalar ve seker, köpük köpük oluncaya kadar cirpilir. Süt ve siviyag ilave edilir. Un, Kakao, findikici, vanilya ve kabartma tozuda eklenerek bir iki karistirilir. Yaglanmis kek kalibina alinir ve üzerine iri cekilmis findik serpilir. 175°de önceden isitilmis firinda 45-50 dakika pisirilir.
Firindan cikarilmadan bir sivri bicakla kontrol edilir, eger bicak kekin icine batirilip cikarilinca temiz cikarsa kek olmus demektir, yoksa bes ddakika kadar daha pisirilir. Firindan cikarilan kek 5 dakika kadar bekletilip, tabaga ters cevrilerek cikarilir.
Bes dakika daha sogutulup üzerinin harci hazirlanir. Sicak sütün icne icmelik kakao toz ve tereygi ile güzelce karistirilir ve hemen kekin üzerine bu harc kasikla gezdirilir.
Dilimleyerek kahvenin yanida ikram edilir.
Afiyet Olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails