22 Aralık 2011

ZENCEFİLLİ TARÇINLI YILBAŞI KURABİYESİ

36. TARİFİN ADI: ZENCEFİLLİ TARÇINLI YILBAŞI KURABİYESİ
GÖNDEREN: HAYAT CAFE TARİFLERİ


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler :

180 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
1 buçuk su bardağı pudra şekeri ( 200 ml bardak ve tatlı sevmiyorsanız 2 yemek kaşığı daha az kullanabilirsiniz )
1 yumurta
1 buçuk çay bardağı buğday nişastası
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 pk vanilya
1 çay kaşığı zencefil
1 silme çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Üzerini süslemek için :

Dr.Otker’in Süsleme Glazürü
Hazırlanışı :

Un hariç tüm malzeme bir kapta pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Hamur dolapta 20 dakika dinlendirilir.( daha rahat açabilmek için )
Altına yağlı kağıt serilmiş ( yapışmaması için )hamur merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır.
Kalıplarla şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.( kabarık birbirine yapışmaması için )..
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çok,çok hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine istediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails