Mürdün Erikli Pasta

14. TARiFiN ADI: MÜRDÜN ERiKLi PASTA
GÖNDEREN: ANNEMiNKIZIYIM (benden)

Malzemeleri:
150ml Siviyag,
150 gr, Seker,
1 p. Vanilya,
1 mandalina kabugu rendesi,
2-3 y.k. mandalina suyu,
bir fiske Tuz,
3 Yumurta,
200 gr. Un
1 p. Kabartma tozu
Üzerine:
750gr Mürdüm Erigi(kis oldugu icin kavanozda hazir aldim)
100 gr Badem iri iri kesilmis,
100 gr ceviz iri iri kesilmis,
1/2 c.k. Tarcin
(Tabagi süslemek icin kuru mürdün erigi ve ceviz)
Yapilisi:
Mürdün erigi ikiye kesilir cekirdekleri cikarilir ve tekrar kesilerek 4 dilime ayrilir. Tüm erikler cekirdeyi cikarilarak dilimlenir, bir kaseye alinir, üzerine tarcin ve seker ilave edilir bir tarafa birakilir.
Seker ve yumurta cirpilir, üzerine siviyag ve diger malzemeler de ilave edilerek ve güzelce karistirilir. Yaglanmis bir tepsiye alinir. Hamurun üzeri kapancak sekilde erikler dizilir ve üzerine bademler serpistirilir. 200 dercedeki firinda 25 dakika kadar pisirilip dilimlenerek sicak ve soguk krem santi ile servis yapilir.
Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Hıım benımde elime sağlık...::))

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık :) gerçekten iştah açıcı görünüyor.

    YanıtlaSil