23 Aralık 2011

KIYMALI AFYON BÜKMESİ

44. TARİFİN ADI: KIYMALI AFYON BÜKMESİ
GÖNDEREN: MUTFAK NOTLARI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzeme Listesi :
1 Şişe soda
2 yeke kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1tatlı kaşığı tuz
250 gr kadar tereyağı
aldığı kadar un
iç malzemesi: kıyma,1 soğan tuz, karabiber,maydonoz,pul biber
Yapılışı :
soğanı kavurup ardından kıymayı ekliyoruz.tuzunu ve karabiberini atıp soğuması için bir kenara ayırıyoruz diğer tarafta tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırıp hamuru yoğuruyoruz.10-15 dk dinlendirip 4 adet bezeye ayırıyoruz her bezeyi incecik oklavayla açıyoruz. ilk hamuru eritilmiş tereyağı ile yaplayıp zarf gibi katlıyoruz.bu katlanan hamuru diğer açıp yağladığımız yufkanın ortasına koyup yine zarf gibi kapatıyoruz.diğer 2yufkayada aynı işlemi uygulayıp hamuru eşit parçalara ayırıyoruz.birer beze olacak şekilde[ 12-16 eşit parça çıkıyor]kesitğimiz parçaları oklavayla çok fazla katlarını bozmadan kare olarak açıyoruz.ortasına iç koyup iki taraftan kapatıyoruz.katlanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye sıralıyoruz.üzerlerine artan yağdan fırçayla sürüp sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun
not:daha önce margarin kullanmıştım ama reteyağı daha sağlıklı ve leziz oluyor bu benim düşüncem
tereyağı seviyorsanız margarin yerine tercih edebilirsiniz

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails