Kestane Şekerli Krem Şantili Pasta

5. TARİFİN ADI: Kestane Şekerli Krem Şantili Pasta
GÖNDEREN: TOMBULTARİFLER

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.
Malzemeler;
Keki İçin: 5 yumurta,1 büyük boy subardağı süt, aynı bardakla sıvıyağ, aynı bardakla bir bardak şeker,1/2 tatlı kaşığı tarçın,1 küçük elma rendesi,6 kaşık kepekli un,8 kaşık normal un(gerekirse 1 kaşık daha koyabilirsiniz),2 kaşık nişasta,2 kabartma tozu,vanilin.

Kremşantisi için; 4 beyaz kremşanti, 3 bardak soğuk süt.

İçi ve üzeri için; 1 tane muz, bir küçük kutu kestane şekeri,2 kaşık çekilmiş ceviz,2 Yapılışı:

Yumurtaları kırıp şekerle beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Üzerine kabartma tozu haricindeki bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz. En son içine kabartma tozlarını katıp karıştırıyoruz.Yağlanmış kalıbımıza koyuyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişinceye kadar bırakıyoruz.
Bu arada kremşantilerimizi hazırlıyoruz.Sütünü az koyuyoruz ki koyu kıvamlı olsun. Eğer siz kremşantiyi çok sevmiyorsanız; hazır pasta kreması yada kendi yaptığınız herhangi bir pudingi iç malzemesi için kullanabilirsiniz.
Fırından çıkardığımız kekimiz soğuyunca ikiye kesiyoruz. İçini herhangi bir mermalat yada sütle ıslatıyoruz. Kremşantiyi sürüyoruz. Üzerine kestane şekerlerinin yarısını parçalara ayırarak serpiyoruz, muzun yarısını yuvarlak kesip koyuyoruz, ceviz kırıntılarını koyuyoruz. Diğer keki de ıslatıp, üzerine koyuyoruz.
Tekrar en üstünü kremşanti ile kaplıyoruz.Artan muzu, kestane şekerlerini koyuyoruz. Yeşil fıstıkla süsleyip üzerine hazır çikolata sosunu gezdiriyoruz. Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....

    YanıtlaSil