Kakaolu Islak Pandispanya

24. TARiFiN ADI: KAKAOLU ISLAK PANDiSPANYA
GÖNDEREN: NiLOS PASTA


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

6 Yumurta
120 gr Un
170 gr Şeker
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Fındık Yağ
40 gr Kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu


Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, yarısını yumurta beyazlarına olacak şekilde ayırın.
Önce yumurta beyazlarını ve şekeri kabarana kadar çırpın. Sonra yumurta sarıları ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. .Bu arada yumurta sarılı karışıma yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının içine, önce yarısı , daha sonra kalanı olacak şekilde tahta kaşıkla beyazları söndürmeden ilave edin.
Son olarak elenmiş un ve kakaoyu vanilya. kabartma tozu nazik hareketlerle önce yarısı, daha sonra kalanı olacak şekilde sıvı karışıma ekleyin. 18 cm'lik çemberde, 175 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.

Pasta Kreması için;
Dr.oetker Pasta Kreması Vanilinli

Dış Kaplaması için;
Dr.oetker Glazür Cake Icing Bitter-Bitter

Pastanın Birleştirilmesi;

Pandispanya soğuduktan sonra üzerini traşlayın ve 2 pata ayrın. 1. patı pasta altlığına yerleştirin.Üzerini şekerli sütle çok az
ıslatın.
Patın üzerine vanilinli pasta kremasını yayın, muzları yerleştirin, damla çikolataları serpin. 2. patı kapatın. Pastayı glazür cake ıcing ile süsleyin.

Pastanın kesimi oldukça zor oldu. Dış kaplaması için kullandığımız glazür donduğu için keserken kırılmalar oluyor fotoğrafda farketmişsinizdir o yüzden oldukça dikkatli kesin.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. mutlu huzurlu haftalar sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. merhabalar sayfamda sizi bekleyen tarif var, kolay gelsin sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....

    YanıtlaSil