23 Aralık 2011

İÇLİ KÖFTE

51. TARİFİN ADI: İÇLİ KÖFTE
GÖNDEREN: PAPATYA ŞEF


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

İÇLİ KÖFTENİN DIŞ HARCININ MALZEMELERİ:

300 gr. yağsız ve çift çekilmiş dana eti veya koyun eti,

2 su bardağı ince bulgur,

1 yemek kaşığı biber salçası,

1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz,

(gerek duyulursa bir avuç un)

İÇ HARCININ MALZEMELERİ:

Yarım kilo dana veya koyun kıyması,

2 adet irice soğan,

1 tatlı kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı pulbiber,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 kaşık tereyağı,

1 su bardağı kıyılmış ceviz.

YAPILIŞI:

İlk önce iç harcını hazırlamak için incecik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleştirin içine kıymayı katıp güzelce karıştırın ardından tuzunu karabiberini ve pulbiberini de ekleyin arasıra karıştırarak iyice pişirip sonra da kavurun ılıklaşıncaya kadar dışarda bekletip sonra buzdolabında iyice soğutun (hatta birgün önceden hazırlanması daha iyi olur) cevizleri köfteyi yapacağınız zaman iç harcına karıştırırsanız yumuşamamış olur daha lezzetli olur.

KÖFTENİN DIŞ HAMURUNUN YAPILIŞI:

İlk önce ince bulguru 1,5 bardak kaynar suyla 2-3 dakika ıslatın ve içine çift çekilmiş ve yağsız olan kıymayı, biber salçasını ,tuzunu, yumurtasını katıp iyice yoğurun çok iyi yoğurulup macun gibi olması lazım eğer et makineniz varsa 3-4 kez makinadan geçirmeniz daha iyi olur yoksa bileğinize kuvvet:) ( unu gerek duymadıkca eklemeyin ve hamuru yoğururken elinizi arasıra suyla ıslatın ki içiniz kolaylaşsın hamurunuz daha güzel olsun)
Yumurtadan biraz küçük parçayı alıp elinizi hafifce ıslatın işaret parmağınızı kullanarak resimdeki şekilde oyup inceltin sonra içine kıymalı harcını doldurup elinizi yine hafifce ıslatarak ağzını yavaş yavaş çevirerek kapatın en son elinizi yine suyla çok hafif ıslatın ve köftenizin heryerini sıvazlayın tepsiye dizin bütün köfteleri bu şekilde tamamladıktan sonra ister kaynattığınız içine biraz tuz atılmış suda haşlayıp servis edin isterseniz yağda kızartıp servis edin biz kızarmış tercih ettik:) (Eğer derin dondurucuda saklayıp daha sonra kullanmak isterseniz dondurucudan çıkınca haşlanmaya uygun olmuyor sadece kızartarak kullanmanız gerekiyor çünki donmuş olduğu için haşlanınca parçalanabiliyor bunuda bilginize sunmak istedim ) umarım anlatabilmişimdir anlayamadığınız birşey varsa lütfen sorun

Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN

3 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....

Gelibolu17 dedi ki...

abla sağolasın emeğine sağlık,,,bu seferlik böyle olsun unutmuştur isim yazmayı belki aynur bacım :)
teşekkürler ilgin için...selamlar kolay gelsin

Aynur dedi ki...

Selam canım kusura bakmayın ben link vermeyi unutmuşum şimdi yorumunu görüp hemen ekledim bol katılımlı güzel bir etkinlik diliyorum kolay gelsin:)
sevgiler

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails