31 Aralık 2011

86. TARİFİN ADI: TULUMBA TATLISI
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden...)


Malzemeleri:
3 Yumurta
150 gr Yogurt (bir cay fincani)
150 ml sivi Aycicegi yagi (bir cay fincani)
1 cay fincani Patates unu
1 pak Vanilya
1 pak Kabartma tozu
Aldigi kadar un (yaklasik 3-4 su bardagi)
kizartmak icin bolca siviyag

Serbeti:
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 yemek kasigi Limonsuyu

Yapilisi:
Ilk önce serbet icin tencereye, su ve seker alinir ocakta kaynatilir. Kaynayan serbetin icine limon suyu eklenir ve kivamina gelince ocaktan alinir ve sogutulmaya birakilir.
Bir cirpma kabinda yumurta cirpilir. Daha sonra yag ve yogurtda ilave edilir cirpilir. Patates unu, vanilya, kabartma tozu da ilave edilir, kivamina gelene kadarda un eklenir. (hamur öyle bir kivamda olacakki zor sıkılmayacak ve cok yumusak olup da sıkılırken sekli de kaybolmayacak) Sıkma torbasina alinarak kizdirilmis yagin icine kücük halka sekilleri verilerek iki tarafida altin gibi kizartilir. Yagdan cikarilan halkalar hemen sogumus serbetin icine bandirilir ve bir dakika sonra serbetten tabaga alinir. Tüm hamur bitene kadar ayni ilsem yapilir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails