85. TARİFİN ADI: Beyaz Kremali Kek
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden...)


Amcam Kizi Melek ablamdan aldigim, yillardir cok misafirim gelince yaptigim berektli ve nefis Beyaz Kremali Kek tarifim.

Malzemeleri
Keke icin:
5 Yumurta
1,5 su bardagi Seker
1/2 su bardagi Süt
1/2 su bardagi Siviyag
1 Vanilya
1 Kabartmatozu
2 su bardagi + 2 yemek kasigi ilaveli Un
Limon kabugu rendesi

Kremasi:
3 su bardagi Süt
1,5 yemek kasigi Nisasta
1 yemek kasigi Un
50 gr Tereyagi
1 Yumurta 3 yemek kasigi Seker
1 Vanilya
1 Limonkabugu rendesi

Yapilisi:
Önce keki hazirlamak icin yumurtalar derin bir kaseye kirilir ve üzerine seker alinir, mikserle kabarana kadar cirpilir yaksalsik 5 dakika.
Diger malzemelr de sirasi ile eklenerek önce karisitirlir sonra kisa bir cirpilir ve büyük bir kaliba, veya büyük boy borcam yaglanarak hamur aktarilir.
Önceden isitilmis 175° firinda 25-30 dakika pisirilir, keki firindan cikarmadan bir bicak ortasina batirilarak kontrol edilir eger bicaga hamur yapismissa daha pismemis demektir, az daha bekletilir. Bu pisme süresi her firina göre degisik zamanda olabilir onun icin kontrol edilmesi gerekir.
Keke firinda piseriken bir tencereye 2,5 bardak süt ilave edilerek kaynatilir bu esnada yarim bardak sütün icine un ve nisasta eklenerek karisitirilir ve cirpma teli ile kaynamakta olan süte eklenir. Bir iki karistirilir ve diger tüm malzemelerde hemen ilave edilerek bir iki dakika karistirilarak pisirilir ve ocaktan alinir. Firindan cikmis kek 10 dakika kadar sogutulur ve krema üzerine yayilir. Sonrada üzeri istenilen bir garnetürle süslenir, ben Antep fistigi ile süsledim ama ceviz, findik, badem veya hindistan cevizide olabilir. Ayni gün veya ertesi gün de harika bir kremali kek olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder