84. TARiFiN ADI: ACMA HAMURUNDAN MiNiK PiZZALAR
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden::))


Malzemeleri:
250 ge Labne Peyniri
2 Yumurta (beyazlari hamura, sarisi üzerine sürmeye)
1 su bardagi Madensuyu
1 su bardagi Siviyag
1 paket Kabartmatozu
1 Maya
1 tatli kasigi Seker
1 yemek kasigi Tuz
1 kg Un

Icine:
Domates, biber dilimleri
cekirdegi cikmis siyah yeytinler
Kasar peyniri

Üzerine:
Yumurta sarisi( hamura beyazi, sarisi üzerine sürmek icin)
Susam ve cörekotu

Yapilis: Maya ve kabartmatozu maden suyu ile ezilerek kabartilir. Diger tüm malzemeler ve labne peyniri de ilave edilerek yumusak bir hamur hazirlanir.
Hamur yaklasik 30 dakika oda sicakliginda bekletilerek mayalandirilir.
Mayalan hamurdan kücük mandalina büyüklügünde parcalar alinarak elle 12 cm capinda acilir, sonra üzerine, domates ve biber dilimleri ve zeytin yerlestirilir. En üstede kasar serpilir ve yagli kagit yayilmis tepsiye dizilir. Hamur bitince üzeri örtülür ve tepside mayalnamaya birakilir.
Tepside yaklasik 15 dakika mayalandirilip, önceden isitilmis firinda 25 dakika kadar pisirilir.
Afiyet Olsun!

1 yorum: