30 Aralık 2011

72. TARiFiN ADI: KIRMIZI BASLIKLI PASTA
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))



Hamur Malzemeleri:
100 gr Tereyagi
150 gr Seker
3 Yumurta
200 gr Un
1 pak. Kabartmatozu

Üzerine:
500 gr Labne Peynir
2 pak. Vanilyasekeri
3 y.k. Seker
3 pak. toz Kremsantiy sertlestiricisi
2 kutu sivi Kremsantiy
1 konserve kutusu Visne
250 ml visne suyu
1 pak. kirmizi renk Pastagussu (Tortenguss)
Yapilisi:
Hamur icin olan malzemeler cirpilir ve yuvarlak cemberli kek kalibina aktarilir ve önceden isitilmis 175° firinda 25-30 dakika pisirilir.
Kremsantiy ve sertlestirici güzelce cirpilir. Diger tarafta ayri bir kabda da labne peynir, seker ve vanilya cirpilip kremsantiye karistirilir. En sonda suyu süzülmüs visneler ilave edilir. Pastanin cemberi kenarinda oldugu halde bu karisim üzerine aktarilir ve üzeri düzeltilir. 250 ml visne suyu ile pasta gussu pisirilir ve bir iki dakika karistirilarak bekletildikten sonra hemen pastanin üzerine yayilir ve 1-2 saat sogutulup servis yapilir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails