69. TARİFİN ADI: ŞEKER HAMURLU CUP KEKLERİM
GÖNDEREN: GÜLÜN MUTFAGI




Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet muz
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 adet kuru kayısı
2 yemek kaşıpı süt reçeli
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika kaadar çırpılıp sıvıyağ ve süt eklenerek bir iki dakika kadar daha çırpılır, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya katılıp kaşıkla karıştırılır,
muzlar 2 kaşık limon suyu ile püre haline getirilir, kayısılar küçük doğranıp kek hamuruna katılır, kağıt kalıplara dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir . Pişen kekler soğuyunca üzerlerinden kapak kesilip süt reçeli veya herhangi bir marmelat veya sos sürülüp kesilen kapak kapatılıp şeker hamuru ile süslenir .

3 yorum:

  1. canım arkadaşım sayfanda bana bu kadar geniş yer ayırdığın için çok teşekkürler bu güzel etkinlikte bizleri çok güzel ağırladın arkadaşlarında ellerine sağlık tariflerin hepsi biribirinden güzel yeni yılda görüşmek üzere sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Canım bu nefis tariflerin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Canım, davetin için teşekkürler, senin ve destek olan tüm arkadaşların ellerine sağlık. Sayfamda yayınladım, alabilirsin:)

    YanıtlaSil