27 Aralık 2011

57. TARiFiN ADI: PEYNIRLI ACMA
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden::))


Malzemeleri:
250 ge Labne Peyniri
2 Yumurta (beyazlari hamura, sarisi üzerine sürmeye)
1 su bardagi Madensuyu
1 su bardagi Siviyag
1 paket Kabartmatozu
1 Maya
1 tatli kasigi Seker
1 yemek kasigi Tuz
1 kg Un

Icine:
100 gr tereyagi
200 gr Peynir rendesi

Üzerine:
Yumurta sarisi( hamura beyazi, sarisi üzerine sürmek icin)
Susam ve cörekotu

Yapilis: Maya ve kabartmatozu maden suyu ile ezilerek kabartilir. Diger tüm malzemeler ve labne peyniri de ilave edilerek yumusak bir hamur hazirlanir.
Hamur yaklasik 30 dakika oda sicakliginda bekletilerek mayalandirilir.
Mayalan hamurdan kücük mandalina büyüklügünde parcalar alinarak ele alinan findik büyüklügündeki tereyagi parcasi ile acilir12 cm capinda, sonra icine rende peynir konularak sarilir ve dönderilerek dügümlenir ve yagli kagit yayilmis tepsiye dizilir. Tepsi dolunca üzeri örtülür ve tepside mayalnamaya birakilir.
Ikinci tepsi de ayni hazirlanir, tepside yaklasik 1 saat mayalandirilip, sonra üzerine dikkatliye yumurta sarilari sürülüp, susam ve cörek otu serpilip, önceden isitilmis firinda 25 dakika kadar pisirilir.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

merhaba abla günaydın...mantılarımı alırmısın müsait olunca...kolay gelsin,sevgiler :)

zeytintanesi dedi ki...

Nefis görünüyor. Labneli hiç yapmamıştım. Deneyceğim... Ellerine sağlık.

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails