Pekmezli Irmik Tatlisi ve Bursa Lokumu

Kurban Bayramınız Kutlu, yüreğiniz mutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekanınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun.
Herkese HAYIRLI BAYRAMLAR DILERIM!
Bu nefis tatlilari kumsumun ev ziyaretinde afiyetle yedik. Canim Sevimcigim degisiklik olsun diye gazetelerin eklerinde verilen yemek tariflerinden nefis hazirliklar yaparak yeni deneyimler yapmis ve mükkemmel bir sofra hazilamisti. Daha evelki Sini köftesi ve fotografini cekmedigim kuru patlican dolmasi da cok nefisidi. Sevim hanima burdan yeniden misafir perverligi ve yaptigi nefis yiyecekler icin cok tesekkürlerimi iletiyorum, eline saglik canim, sayende güzel bir ögleden sonra gecirdik.

Pekmezli Irmik Tatlisi

Malzemeler:

125 gr Margarin
1 su bardagi Irmik
1 su bardagi Pekmez
Yarim su bardagi soguk Su
4 yemek kasigi iri cekilmis Findik ici

Yapilisi:
Ocaga aldiginiz bir tencereye margarin alinir ve bir kac defa karistirilip üzerine irmik ilave edilir. Kisa bir kavrulduktan sonra üzerine findik ici alinir ve beraberce kavrulur.
Diger tarafta ayri bir tencerede yarim bardak su ile 1 bardak pekmez kaynatilir. Kisa bir kaynatilinca pekmezli suyun icine irmik aktarilir. Hemen bir karistirilarak tencerenin agzi kapatilir ve yakslasik 2 dakika kadar pismeye birakilir. Sonra irmik pekmezi iyice emince tencereyi tezgaha alip, pekmezli irmigi bir borcama aktarilir. Bir kasikla bastirilarak üzeri düzgünlestirilip sekil verilir ve Pekmezli irmik tatlisi sogumaya birakilir.
Soguyan tatli baklava dilimleri halinde keserek servis edilir.
Afiyet Olsun!

Bursa Lokumu
Malzemeleri:
2 su bardak Un
1 corba kasigi Yogurt
1/3 su bardagi Süt
1 cay kasigi Tuz
1 kahve kasigi Seker
1 Yumurta
1,5 corba kasigi Margarin

Harci icin:
2 corba kasigi Tahin
3 corba kasigi Fistik(ceviz veya findik)
2 corba kasigi Toz Seker

Yapilisi:
Bir büyük kaseye un, yogurt, süt, tuz, seker, yumurta ve margarin alinarak 3-4 dakika yogrulur.
Hamur tezgahin üzerine alinir, üzerine un serpilerek merdane ile 2 mm kalinliginda dikdörtgen acilir. Hamurun üzerine tahin sürülür, fistik ve seker de serpilerek hamur uzun taraftan baslanarak rulo gibi sarilir.
Sarilan rulolardan 2 cm kalinliginda daire halinde kesilir.
Kesilen parcalar kagit yayilmis tepsiye dizilir. Elle kesilen parcalar bastirilarak yaailastirilir.
Tapsi önceden isitilmis 180 derecedki firinda 15 dakika pisirilir. Firindan alinan lokumlar sicak veya soguk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun!

14 yorum:

  1. sevim hnmın ellerine sağlık ozaman:))harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Her ikiside nefisss görünüyor.
    Nasıl lezzetlidirler ama..:))
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. ay valla özendim şimdi...komşunu eline sağlık..mis gibi kokusu sardı taa buraları

    YanıtlaSil
  4. İyi bayramla ablacığım :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  5. pekmezli irmik tatlısını deneyeceğim, sağol :)

    YanıtlaSil
  6. Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Bayramlik ikramlarindan aliyorum
    eline saglik nefis olmus
    Sanada neseli huzurlu bayramlar dilerim sevdiklerinle beraber

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    Sevim hanımın ellerine sağlık.ÇOk güzel olmuş.
    Bayramını kutluyorum. Ailenle ve neşe içerisinde geçirmen dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım ikiside nefis...Hayırlı mutlu bayramlar..sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Herbiri ayrı güzel olmuş Sevim Hanım, ellerinize sağlık.

    İyi bayramlar dilerim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. iYi BAYRAMLAR AYSE ABLACIGIM;
    iYi DiLEKLERiNE KATILIYORUM....
    SEVGiYLE VE DOSTCA KAL....

    YanıtlaSil
  12. ıyı bayramlar :)

    YanıtlaSil
  13. http://seherinorguleri.blogcu.com/00:46

    ♥ Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun...

    YanıtlaSil