Sini Köftesi


Komsum Sevim Hanimin daveti cok neseli ve bir okadar da güzel gecti. Yaptigi degisik yiyecekler de harikaydi. Bu nefis Sini Köftesi nefis olmustu. Yillar evel ben bir kere denemistim, ama esim icli köfteyi yeylediginden bir daha yapamadim, ayrica Antakyali arkadaslarin ve Lüblanli arkadaslardan da ayni lezzeti yemistim.
Iste simdi Sevim Hanimin sayesinde bu nefis Sini Köftesini sizlerle paylasma firsatim oldu, hemen tarife geciyorum:
Sini Köftesi

Malzemeler:

2 su bardagi ince Bulgur
2 su bardagi sicak Su
2 haslanmis ve rendelenmis Patates
250 gr yagsiz Kiyma
2 Yumurta
4 dis Sarmisak
1 yemek kasigi Domates salcasi
1 yemek kasigi Biber salcasi
Tuz, karabiber ve yarim yemek kasigi Köfte baharati
Kiyma harci icin:
500 gr yari yagli Kiyma
2 Sogan
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber
4 yemek kasigi Siviyag
Tepsi icin 2 yemek kasigi Siviyag

Yapilisi:
Önce kiyma harci icin sivi yag tavaya alinir ve icine kiyma eklenerek kavurulur. Soganlar soyulup ince dogranip kavrulmakta olan kiymaya katilir ve beraberce kavrulur en son tuz, karabiber ve kirmizibiber de eklenerek karistirilir ve bir tarfta bekletilir.
Diger yanda köfte legeninin icine ince bulgur alinir ve üzerine sicak su eklenerek karistirilir agzi kapatilir ve 10 dakika bulgurun sismesi saglanir. Sonra yumurtalra, ezilmis sarmisak, salcalar, baharatlar eklenerek iyice yogrulur. Hamur gibi 3-4 dakika yogrulan köfte iki esit parcaya ayrilir. Bir firin tepsisi veya borcam sivi yagla yaglanir, köftenin yarisi tepsiye alinir ve el islatilarak tepsiye bastirilir. Kavrulan kiyma bu yaydiginiz köftenin üzerine yayilir. Geri kalan köfteyi tepsi büyüklügündeki yagli kagida yayarak bastirin ve dikkatlice kiymanin üzerine yayin ve sonra da kagidi kaldirin. Spatula ile köfteleri tepsiye bastirarak düzgün bir yüzey olusmasini saglayin. Keskin bir bicakla kare dilimler kesin ve önceden isitilmis 180° firinda 25 dakiak köftenin üzeri kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servise alinir.
Afiyet Olsun!

13 yorum:

  1. pratik içli köfte harika olmuş canım ellerine sağlık, aldım tarifini
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Nefis hem lezzetli hem de bereketli bir köfte yapması da basit ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ablacım..nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Arkadasinin ellerine saglik nefis degisik bir köfte olmus afiyet olsun sizlere
    tarif icin tesekkürler canim

    YanıtlaSil
  5. Hımm mçok pratik ama annem de aşırı gelenekçi olduğundan bu konulara çok sıcak bakmıyor, senin eşin gibi içli köfteyi yeğliyor :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık.Ben televizyonda bir programda görmüştüm tarifini ve onda üzerine birde çokça sıvıyağ gezdiriliyordu.acaba öyle çokmu yağlı olur?

    YanıtlaSil
  7. Bizde çok sevilir,adı da oruktur.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  8. Nasılda lezzetlidir ama yaa..:))
    Kocaman bir tabak yemek için yapamayacağım şey yok şu an..:)
    Nefiss görünüyor canım

    YanıtlaSil
  9. ellerıne sağlık canım,harıka

    YanıtlaSil
  10. hım güzel bir tarife benziyor, deneneceklere eklenmeli. :)

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor canım, ellerine sağlık...
    bende denemek istiyorum bu tarifi inşallah,sevgiler,selamlar olsun :)

    YanıtlaSil
  12. Hem pratik hem de lezzetli, afiyet olsun.
    Sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. cok sevdigim bir tarif gecenlerde patatessiz denedim biraz kuru bulduk. patatesli olan daha lezzetli oluyor. ellerine saglik

    YanıtlaSil