Patlican Tursusu


Malzemeleri:
1 kg kücüklerinden Patlican
5 dis Sarmisak
2 olgun Domates
1 sivri Biber
1 demet Maydanoz
Tuz ve Elma Sirkesi
Yapilisi:
Patlicanlarin göpcükleri koparilarak ayiklanir ve yikanir sonra bir yanlari uzunlamasina 2 cm derinliginde bicakla yarilir.
Kaynamis suya atilarak 5 dakika kaynatilir. Patlicanlar kayanar sudan soguk suya cikarilir 10 dakika bekletilir ve yine soguk suya alinir yine 10 dakiak bekletilir ve süzgece konulur ve üzerine bir agirlik konularak suyunun süzülmesi saglanir.
Diger yandan kabugu soyulmus domatesler, sarmisaklar salata gibi kesilir. Biber ve maydonozda dogranir ve domatesin icine tuz ilavesi ile karistirilir.
Patlicanlarin yarilmis yanlari catalla ici bastirilir ve bu salat icine bolca doldurulur, kapatilir gibi elle bastirilir, tüm patlicanlar ayni sekilde hazirlaninca, ister maydonoz saplari ile patlicanlar baglanir isterseniz öylece kavanoza birbirne bitisik olarak dizilir, sirke yeterli tuz ile karistirlilip kavanoz dolana kadar tuzlu sirke eklenir.
Yaklasik 15 gün sonra Patlican tursunuz olmustur.
Afiyet Olsun!

20 yorum:

  1. Nefis görünüyorlar elinize sağlık,İstanbul'dan sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok güel görünüyor ellerinze sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ah ah kış hazırlıkları yapan bloglara girmeyeceğim bundan sonra :))

    şaka bir yana gördüğüm kış hazırlıkları çok hoşuma gidiyor, bazılarını da yapıyorum hatta sonra çalıştığım için kısıtlı zamanımda vaktim kalmıyor. Ama bu kış hazırlığı olayı şahane bişey :) Senin turşular da çok hoş ablacım.

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Hiç yemedim patlıcan turşusunu ama çok da merak ediyorum lezzetini.
    Çok güzel görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım,ne renkli ne güzel bir turşu olmuş..
    İlk defa görüyorum böylesini :)
    Afiyet şifa olsun..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. aayyy harika bir tadd. çocukluğuma götürdünüz beni.. bu turşunun yanında sıcacık bir mayalı ekmek yapardı komşumuz... ne güzel günlerdi..17 yıl geçmiş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Annem yapardi kereviz ve lahana eklerdi, ellerine saglik arkadasim

    YanıtlaSil
  8. İstanbul'da otururken sevdiğimiz bir turşucu vardı oradan hep alırdım.Çok iştah açıcı görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  9. Patlicanin her turlu yemegine bayilirim...harika gorunuyor ellerine saglik..sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Patlın turşusuna bayılırım canım anneciğimde çok güzel yapar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Annecigimde yapardi yiyenler hemen tarifini isterlerdi
    tadini bildigim icin cok güzel olmustur diyorum kisin sicacik yuvanda sevdiklerinle agiz tadiyla yersin insallah ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  12. Adsız22:13

    Ayse ablacim, cok severim patlican tursusunu, ne zamandir yememistim, bir yapmak lazim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  13. patlıcan turşusu her kadının harcı değildir ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ayşe cim güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
    Turşun harika görünüyor ellerine sağlık, sağlıkla yersiniz inşallah.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Çok iştah açıcı görünüyorlar ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Canim benim, cok tesekkür ederim o güzel yorumun icin... Kismetse seneye ben de düsünüyorum katilmayi... O zaman hep beraber orada oluruz insallah... Sevgilerimle, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  17. belguzaranne.blogspot.com18:42

    ıyı akşamalr elıne sağlık canım sağlıklı ve mutlu gunlerde yemek nasıp olsun

    YanıtlaSil
  18. Adsız20:53

    Ellerinize sağlık. Bir türlü cesaret edemiyordum yapmaya resimdeki turşulari görünce karar verdim yapacagim

    YanıtlaSil
  19. Kolay gelsin arkadasim, sanildigi gibide cok zor degil patlican tursusu, bence deneyin bu tat dan mahrum kalmayin, nefis oluyor,
    selamlar...

    YanıtlaSil
  20. http//belguzaranne.blogspot.com17:06

    mrb elıne saglık bend eçok yaparım çok guzel sunum

    YanıtlaSil