5 Ekim 2011

Hapsa


Nefis kirmizi üzüm suyundan Hapsa yaptim. Hapsa, Kilis´in ceviz sucugu icin yapilan nefis bir tatli.
Kirmizi üzümden Hapsa
Malzemeler:
1 litre Üzüm suyu
4 yemek kasigi Nisasta
4 yemek kasigi Seker(üzüm eksi oldugu icin ekledim)
Garnetür olarak ceviz, fistik
Yapilis:
Üzüm suyu tencereye alinir seker ilave edilir ve kaynatilir, sonra yarim bardak soguk suda nisasta eritilir ve kaynayan üzüm suyuna karistirlarak kaatilir. Muhallebi kivamina gelincege kadar kaynatilir.
Kivama gelince kaselere alinir ve üzeri ceviz ve fistikla süslenerek sicak veya soguk ikram edilir.
Afiyet Olsun!

10 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

hicc bilmedigim tatmadigim bir lezzettt
ellerine saglik sekercim

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canımmmmmmmmm :)))Değişik bir tarifmiş :)))


Sevgiler,
Evre

birtutamkekik dedi ki...

ilk kez duydum:)
ama çok albenili duruyor:)
ellerinize sağlık...
sevgilerimle...

Erguvan Vakti dedi ki...

Hiç duymamıştım,güzel bir tatlı,ellerine sağlık:)

muhabbetsofrasi dedi ki...

karadenizin pepeçurasına benziyor :)

elinize sağlık

Baharcicegi dedi ki...

Üzüm suyu ezilmis üzümdenmi yoksa hazir üzüm suyundanda olurmu pratik ve cok besleyici olmus sayende daha ne yöresel lezzetler ögrenecegiz
Ben bu aralar cok yogundum cami acilisimiz oldu 3 gün kermes yaptik 2 de dügün olunca blogumu güncelleyemedim sagolasin canim senden baskada merak edenim yok zaten

sevtap dedi ki...

İlk defa duydum yöresel yemekleri tatmayı da yapmayı da çok severim,ellerinize sağlık.

Hayat Cafe dedi ki...

Hiç yemedim ama görüntüye bakılırsa nefiss bir tatlı..
Elleirne sağlık ablacım

mihrimah dedi ki...

merhaba uzun zamandır bloğunuzu takipteyim çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz iştah açıcı ve tam benlik tarifler var.ellerinize sağlık diyorum

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Mihrimah, ziyaretin ve güzel paylasimin icin cok tesekkürler.
Güzel begenileriniz beni de mutlu etti, gene beklerim,
sevgiler....

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails