Marmelat (Erik, Nektarin, Tarcin ve Zencefilli)

Bu lezzetleri Cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.

Merhabalar arkadaslar,
Mürdün eriginin tam zamani iken degerlendirmeye gayret gösteriyorum, cünkü bu erigi cok seviyorum. Erikli Marmelat yaptim öyle nefis oldu ki anlatamam, icine kattigim, seftali ve bahartlarda (tarcin ve zencefil) cok muhtesem bir aroma verdi.
Ardindan hemen evde bulunan milföy hamuru ile marmelatli bohcalari hazirladim.

Önce Marmeladin yapilisi:
1 kg Mürdün Erigi
2 Nektarin (tüysüz Seftali)
1 sap Tarcin
1 kücük cay kasigi taze Zencefil rendesi
1/2 kg Recel sekeri (2x1 olanlardan= yani 2 kg meyvaya 1 kg seker hesabi)

Hazirlanisi:
Erikler yikanir ve ortadan kesilerek cekirdekleri cikarilir, sonra tekrar ikiye kesilerek dilimlenmis olur ve celik bir tencereye alinir. Seftalilerde güzelce yikanir ve kabuklari soyulmadan ince dilim dilim kesilir ve ayni tencereye eklenir. Üzerine seker ilave edilerek karistirilir. Tencerenin agzi kapatilarak 2-3 saat bekletilir. Sonra tarcin ve zencefil ilave edilir ve 4 - 5 dakika kaynatilir. Icinden sap tarcin kasikla cikarilir. Meyvalar blenderdan gecirilerek marmelat olmasi saglanir. 1 dakika daha kaynatilip hemen temiz kavanozlara bosaltilir.
Kavanozlarin agzi acik sogumaya birakilir. Iyice soguyunca agizlari kapatilip serin ve karanlik yerde muhafaza edilir. (daha evel kavanozlara bosaltigim recellerin hemen agzini kapayip bas asagi cevirerek sogumalarini bekliyordum, bir ikisinin üzeri küflenince, simdi soguyunca kavanozlari kapiyorum ve sonuctan da cok memnunum)
Fotografta gördügünüz ekmek dilimlerine önce taze peynir sürüp sonrda bu taze recelerimden ilave ettim mis gibi tarcin ve zencefilin aromalarini tadarak afiyetle yedim.
Sizlerede Afiyet Olsun!

Gelelim cok basit olan bu Marmelatli Bohcalara:
1 paket Milföy hamuru
1 kase Marmelat
1-2 yemek kasigi Süt

Yapilisi:
Milföy hamuru masanin üzerine yayilir ve 10-15 cm lik kareler kesilir. Her karenin ortasina bir yemek kasigi kadar marmelat konur(ben bazen rendelenmis elma ve ceviz ile de yapiyorum).
Sonra dört bir kösesi ortda elle bastirilarak yapistirilir. Yagli kagit serilmis firn tepsisine dizilir ve üzerine süt sürülür. 175 derecedeki firinda ca. 15 dakika pisirilir.
Afiyet Olsun!

7 yorum:

  1. ellerine sağlık harika görünüyor....

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağılık arkadaşım,ben bügün son defa herhalde bloğumu gözden geçiriyorum ,çarşamba yola çıkıyoruz,bakalım ne zaman yazarım .Hoşça kal ,yakında yazışmak üzere ,öptüm .

    YanıtlaSil
  3. enfes olmuş:)
    hayırlı güzel bir bayram diliyorum
    sevgileirmle..

    YanıtlaSil
  4. AYŞE ABLACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİSSSS BİR MARMELAT.
    SANA VE AİLENE ŞİMDİDEN HAYIRLI BİR BAYRAM DİLERİM.

    SEVGİLER,
    EVREN

    YanıtlaSil
  5. Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık.
    Bende yapmak istiyorum ama tembelliğim üzerimde..
    Akşam yemeğini bile yapmak içimden gelmşyor şu aralar.

    Nefis görünüyor.
    Bayramın kutlu olsun canım..

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK CANIM,HARİKA TARİFLERİNLE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER,HAYIRLI BAYRAMLAR,SEVGİLER,SELAMLAR :)

    YanıtlaSil