Kadayıf

Bu nefis Kadayif tarifimi de cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.

Nefis kadayifa buyurun. Uzun zamandir bir tatli yapayim derken nihayet kadayif yapmak nasip oldu.
Malzemeleri:
500 gr. taze Kadayif
500 gr ceviz ici
250 gr Tereyagi

Serbeti icin:
3, 5 su bardagi Seker
3 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu
Tarcin

Yapilisi:
Firin tepsisine tereyagi alinip, ocakta erimesi saglanir.
Erigen tereyaginin icine kadayif alinir, Kadayif elle karistirilip, her tarafi yaglanarak ve elde cekistirilip kadayif kirilir. Yani asagi yukari 2-3 cm boyunda yagin icinde kadayiflar bölünür, Buna kadayif kirma denir.
Kadayifin yarisi bir tabaga alinir. Diger yarisi tepsiye iyice bastirilarak yayilir. Üzerine irice kiydiginiz ceviz serpilir ve geriye kalan kadayif üzerine örtülüp, yine elle, avuc ici ile bastirilir.
200° deki firinda 20-25 dakika pisirilir.
Kadayifin pisirme islemi yapilirken tencereye seker, üzerine su ve limonsuyu alinarak kaynatmaya birkilir. Arada bu serbet karistirilarak özlestirilir. Pisince ocaktan alinir ilik duruma gelmesi saglanir. Firindan cikan kadayif isteye göre dilimlenip, üzerine serbeti aktarilir. Bir iki saaat cekmesi icin bekletilip, üzerine tarcin serpilerek servis yapilir, isteye göre kaymaklada servis edilir.


5 yorum:

  1. İftar sonrası güzel bir tatlı seçimi,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel evet çokk lezzetli görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canısı,sen dersinde gelmezmiyim,129.sırada yayına hazırlanıyor,katılımın için teşekkür ederim,iyi iftarlar,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  4. selamlar,bu güzel kadayıf için çok teşekkürler,ellerine sağlık,şimdi yayınladım,,,sevgiler :)

    YanıtlaSil