Rendsburg´daki Ciftci Kadinlari Derneginin 40. kurulus yil dönümü


2006 basladigimiz 12 alman 12 türk uyum projemizin(geziler, kültürel konular, yemekler yaparak) devletten aldigimiz para yardiminin bitmesine ragmen, hala kendi cabalarimizla devam ettirmemiz, aramizdaki dostlugun ve arkadasligin devam etmesi " Multikultur iflas etti" diyen Alman basbakanin sözlerini cürütür nitelikte olmasi da bu anlamli güne damgasini koyadu. 165 davetlinin, seref konuklarinin karsisinde bu konu da ele alinarak, bir acik oturum yapildi. Acik oturum Rendsburg´un belediye baskani Herr Breitner, Kiel´in Uyum ve esit Firsatlar görevlisi Herr Lehnert, Rendsburg Firsatlar görevlisi Frau Salzmann-Tosche ve ben, ayrica Gazeteci Herr Henzel ve Frau Pipke´de acik oturumu yönettiler.
Türklerin Almanyadaki uyumu ile ilgili konular ele alindi. Bu eyaletteki Ciftci kadinlarinin ilk bir türk grup ile proje yapmalari ve yabancilarin uyumuna destek saglamalari da kamuoyunda büyük yanki uyandirdigi konu edildi.
165 alman Ciftci bayanlar(bunlar aslinda % 10 u ciftcilikle ugrasiyor, sehrin zenginleri arasinda ve saygin, bilgili ve güzel mesleklere sahip kisiler) ve seref konuklarinin yani sira benimle beraber Projeyi yöneten arkadasim Sigrid de bu dernegin ikici baskani, bir türk davetli olarak ben vardim ve bu acik oturuma verdigim cevaplardan da büyük alkis alarak, taktirleri üzerimde topladim ve konusma sonrasi cogu kisinin tebrigini alip, sorulara daha evel calisip calismadigim soruldu ve son kelimen kapak olacak göreceksin dediler.
Bu güzel günün ardindan kendime güvenim dahada artarak, bu güzel davetten ve mutlu oldum. Pazartesi yaptigimiz konusma ile ilgil yazida dün yayinlandi ve buraya onuda ekledim. Bu kutlama ile ve Acik oturumla ilgili gazetedeki yazi cikinca sizlerle paylasacagim.
Dünkü bu güzel kutlama 26. Mart Cumartesi Kuzey-dogu kanalinin yanindaki ConventGarten Otel´inde yapildi ve yemekler 70 li yillardan secilmis bir büfeydi. Ben etli yemeklere pek uyum saglamdigimdan (domuz eti olabilir, kanisi ile) fotoda gördügünüz ikramliklar ile tabagima servisimi aldim. Programda olan Muzik, acik oturum ve tiyatro da cok güzel ve kahkahalar esliginde herkesi senlendirdi.

Not: Projemiz Almanyada uyum projesi kapsaminda bir yarismaya aday gösterilmis. Firsat esitliyi görevlileri belediyede calisan Frau Berkau ve valilikta calisan Frau Salzmann-Tousche de bu yasrimaya projemiz hakkinda bilgi yolluyarak yarismaya bizleride aday göstermisler. Sali günü tüm projedeki bayanlari valilige davet ederek bir süprizleri oldugunu belirten bir mektup yollamislardi ve bulustuk. Güzel sohpet kahve ve pasta esliginden sonra, güne süpriz haberle basladilar. 800proje arasindan Projemizin büyük ödülü kazanamadigini ama Fahri calismalarimizdan dolayi Fahri ödül kazandigini ve karsiliginda bizleri devletin 2 günlügüne Berlin´e Muzik festivaline davet ettigi söylendi.Bu festivalda bizde Projemizi tanitimini yapacagiz.

2 yorum:

  1. Adsız05:02

    BİZİM ZAMANIMIZDA BİZLERDE YENİ YENİ DERNEK KURUYORDUK GENELLİKLE SPOR ADINDA İŞÇİ DERNEKLERİ GERÇEKTEN GÜZEL BİR KAYNAŞMA BAŞARILAR DİLERİM...

    http://bulentmenekse.blogcu.com/blogspot-a-girmek-icin-dns-ayarlari-kod/9841102

    YanıtlaSil
  2. Almanlar entegrasyonu genelde tek tarafli bekliyorlar yada benim yasadiklarimdan bunu cikariyorum.
    birinci olmanisanizda orda bulunmaniz bile güzel bir olay entegrasyon adina tebrik ederim caliskan arkadasim

    YanıtlaSil