8 Mart Dünya Kadınlar Günü


"Kendini rezilde vezirde eden kisidir"
Haberleri izliyorumda icim aciyor. Kadin haklari diye kuralsiz, duyarsiz ve sorumsuzlukla sokaklara caddelere dökülen kadinlari görüp kiniyorum.
Her oyun kartlara göre oynanilir, bu devletin asayisi, anayasasi, kurallari var. Eger bir yürüyüs yapacaksa bir mercilerden izin alinmali, yürünülecek yolun düzergahi takip edilmeli. Hatta bu yürüyüsler icin özel bir komisyonun belirledigi bir kisinin basta olmasi gerekir. Yürüyüse katilacak herkesin daha evel bilgilendirilmesi nasil bir tavir sergiliyecekleri anlatilmasi gerek.
Bir izliyoruz malesef plakarti eline geciren izinsiz, kuralsiz koyun sürüsü gibi yollara dökülümüs, izinsiz olarak yollar zapt ediliyor, trafik felc ediliyor. Evet sonrada buna haklarimiz arama, özgürlük, demokrasi arayisi deniliyor.
Bence herkes kendi eli ile keni özgürlügünü kisitliyor. Oldum olasi Türkiyede bir yasal olmayan yürüyüs ve polisle olan kavgalar, TV de bas haber konusu olur. Hemen hemen her yürüyüste Tansiyonlar firlar, tekme tokat, laf ve el kavgalarinin yaninda malesef cesitli yaralayici aletlerde ortaya cikar. Türkiyede hic bir yürüyüse katilmadim ve ihtiyac da duymadik ama TV de hep görüyoruz.

Almanya da ben 2 defa(bir kere yabaci düsmanligina karsi, asiri irkciliga karsi yürüyüs, ikincisi de yine yabancilarin sinir disi edilemelri haklarinikoruma icin) yürüyüse katildim. Yürüyüsü planlayan kisi, belediyeye gidip izin istiyor, sonra belediyenin "sokak hareketleri" diye belirtiyi bir komisyona sizi yönlendiriyor. O da sizin yürüyüs hakkinda bilgileri alip olumlumu olumsuzmu diye inceliyor ve yürüyse izin verilirse, yetkili mercilere haberdar ediyor. Polis, Trafik polisi v.s. ayrica el ilani basilmak üzere neler yazilmasi veya yazilmamasi gerek onlara karar veriliyor. Yürüyüs cizelgesi saat ve yer, konusma mekani ayarlaniyor. Gün gelince de komisyonun bir görevlisi de basta olmak üzere yürüyüse baslaniyor. Arkada ve önde polislerin denetiminde herkes yürüysünü, konusma mekaninda konusmasini yapip, sorunsuz ve kavgasiz lafsiz sözsüz ayriliyor.

Ama bilemiyorum, biz neyi paylasamiyoruz, saldirdigimiz polis, asker kimin evladi!!!
Kendi evlatlarimizin bu durumda olacagini düsünelim ve sag duyulu, sorunsuz dilek ve isteklerimizi karsidan istiyemiyormuyuz.
Bizde belediyenin katkilari ile "Kadinlar Günü Kutlamasi" yapacagiz, ama bunu eglence, kültür tanitimi olarak, halkla paylasacagiz.
Kendi hakkimizi ararken vezirliyi hak edelim, rezilligi hak etmenin hic bir alemi yok.

Tüm Kadinlarin "Kadinlar Günü Kutlu Olsun"!!!
Not: Fotolar netten alinmistir.
Kadinlar Günü ne hafta sonu katilacagim resimleri ve kismet olursa hafta sonuda fotolari eklerim...

2 yorum:

  1. talım benim sabah erken kalkıp işe gideceğim diye yazını okuyamadım. seninde dünya kadınlar günün kutlu olsun. annenin ellerinden öpüyorum. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ayse ablacim elbette hersey yol yordamiyla olmali. Eger kural disi olursa anlatmak istedigimizi anlatamayip baska yönlerden dolayi haber olunabilinir. Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum canim,güzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil