29 Haziran 2010

Mutlu Yıllar!

Canım Kızım Doğum Günün Kutlu Olsun!
Allahım her şeyi gönlüne göre versin inşallah.
Hayat boyu yüzün hep gülsün.
Yuvanızda mutluluğunuz sonsuz olsun,
Allahım işlerinizi her zaman rast getirsin inşallah!

Mutlu Yıllar

Bu gün dünyayı istediğin bir renge boya.
Rengârenk batan günü al karşına.
Bir renk, de kendinden kat.
Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak.
Kapat gözlerini bir hikâye yarat.
Vazgeçme hissedilir biraz, da sıcaklığını kat.
Kalbinde, ki elleri bırakma sıkıca tut.
Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt.
Yalnızlığın saltanatını sür, sür ama.
Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver.
Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana.
Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana..

Not: Resim ve siir netten alintidir.

25 Haziran 2010

Çikolatalı Peykeke


Malzemeleri:
Hamur için:

125 g Tereyağı
150 g Şeker
1 Yumurta
½ Pak. Vanilya
2 y.k. Kakao
1 y.k. Çokokrem(Nutella)
1 y.k. Limonsuyu
350 g Un
½ Pak. Kabartmatozu
Üzerine:
750 g Labne Peyniri (Quark)
1 y.k. Limonsuyu
4 Yumurta (beyazı ve sarısı ayrılmış)
200 g Şeker
25 g İrmik
½ Pak. Vanilya
Kalıbı yağlamak için yağ
50 g file Badem
Pudra şekeri

Yapılışı:
Tereyağı, şeker, vanilya ve yumurta köpük köpük çırpılır. Kakao, çokokrem ve limon suyu da ilave edilerek kuvvetlice çırpılır. Un ve kabartma tozu karışımı elenerek hamura ilave edilir ve hamur yoğrulur.
Hamurdan ceviz kadar ayırtılıp,buzdolabında bekletilir. Hamur yağlanmış kelepçeli kalıba bastırılarak ve kenarlarınada 2 parmak kadar gelecek şekilde kalıp kaplanır.
Labne peyniri, şeker, vanilya ve yumurta beyazları mixerle gözelce çırpılır ve sonra şeker, irmik ve vanilya ilave edilir. Yumurta akı ayrı bir kasede kar gibi çırpılır ve çok dikkatlice iki karışım birbirine kaşıkla karıştırılır. Bu karışımı hemen kalıptaki hamura yayıp, üzerine de artırdığınız hamuru rendenen geçirerek, kremanın üzerine yayın ve file badem de en üste serpelenir.
Hamuru hemen 175°C yaklaşık 60 dakika pişirin.
Yaklaşık 10 dakika da kapatığınız fırında bekletin.
Soğumaya bırakın, servis edileceğine yakın üzerine pudra şekeri serpilir.
Afızet Olsun!
Not: Bu nefıs Çikolatalı Peykeki kızım yaptı.

18 Haziran 2010

Patatesli Mini Börekler


Bu tarifida arkadasim Nursen`in Yemkteyiz etkinliyine gönderiyorum ve basarilar diliyorum.
Bu mini bögrekleri anlamli bir gün icin hazirladim ve yiyenlerin cok begenisini aldim. Schleswig Holstein Günü (Schleswig Holstein Tag) icin hazirladigim bu böreklerim, 3 yil önce yaptigimiz Integration projesinin müthis bir ses getirmesi, katilan 12 türk arkadaslarimin ve 12 alaman arkadaslarimin bu projeye verdigi katki ve renk bir kitap olarak cikti. Alaman ve türk yemekleri ayrica bir yillik projede yaptigimiz tüm gezi ve kültürel ve dini etkenliklerimiz bu kitapda mevcut. Son sayfasinda ise 17 kisilik bu grup arkadaslar ile gittigimiz Istanbul gezimiz, simdiye kadar esine cok nadir rastlanan bir proje olarak yanki uyandirdi.
iste bu eyalet gününde bizde (Buttercrem und Börek)"Teryagili krema ve Börek" adli kitabimizi tanittik ve sattik. Tabi kitabin adi böyle olunca, böreklerde tadimlik olarak ikram etmek mükemmel oldu.
Ben Scleswig Holstein Günü etkinliginde durdugum müddetce 7 kitap imzaladim ve sattim (projenin de yöneticisi oldugum icin, kitaba imza atmam benden istenid), diger arkadaslarda bu kitabimizdan sattilar.
Ayrica kitabimiz, SH eyaletinde kitapcilarda, ve duyanlar baska eyaletlerden de sparis vererek satin aliyorlar. Daha evelde bu kitabimiz hakkinda yazmistim, ayni hiz ile kitabimiz meraklilarin dikkatini cekmeye devam ediyor. Bu arada NDR televiziyonuna davet edildik, almanlarin baskani Sigrid ile ben gidecegiz. Ne gibi bir yayin olacak su anda hic bilgim yok, gelismeleri bildirecegim.
Simdi sizlere bu böreyin tarfini veriyorum.

Pataesli Mini Börekler
Malzemeleri:
1 paket Milföy Hamuru
3 haslanmis ve catalla ezilmis Patates
1 Sogan
1 yemek kasigi Dereotu ince kiyilmis
Tuz, karabiber, kirmizi biber
1 Yumurta sarisi
Susam
Yapilisi:
15 cm lik karelere kestigim acilmis Milföy hamurunu biraz oklava ile inceltim.
Ezilmis patates, sogan, dereotu ve baharatlari karistirarak icinin harcini hazirladim.
Hamurlarin üzerine bu icten yeterince yayarak genis taraftan baslayarak rulo yaptim ve 1,5 cm kalinliginda dilimlere kestim. Yagli kagit yayilmis firin tepsisine dizdim ve üzerlerine yumurta sarisi sürüp, susam serpeledim.
170 derecedeki firinda 10-12 dakika kadar pisirdim.
Hamurlar cok mini hazirlandigindan baya ugrastirici oldu.
Zamani bu ugasiyi göze alarak ayarlamanizi tavsiye edecegim.

Afiyet Olsun!

Not: Schleswig Holstein Eyalet Günün Fotolarina burdan bakabilirsiniz.

16 Haziran 2010

Regaip Kandili

Tüm islam aleminin Regaip kandiliniz mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun!

Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili’nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kandiliniz mübarek olsun!
Not: Alintidir!

14 Haziran 2010

Deniz Som Baligi (Seelachs) Kizartmasi


Arkadasimiz Nursen´in "Yemekteyiz" etkinliyine bu Deniz Som Baligi Kizartmasi ile katiliyorum.
Kilciksiz baligi sevenler icin cok idaal bir balik olan Deniz Som baligi(Seelachs) evde yenilen tek balik cinsi. Bu balik pembe veya turuncu etli dedigimiz som baligi ile farkliligi var. Bu balik som baligina nisbetle rengi daha acik pembemsi ve daha kücük baliklardir.
Kilcigi kaburga cikarilarak bitiyor onun icinde yenmesi rahat ve nefisdir.
Malzemeleri:
Yarim büyük Deniz Som baligi
1/2 Limonsuyu
2 y.kasigi Galeteunu
2 y. kasigi Un
Karabiber, Tuz
Kizartmak icin yag
Garnetürler ve Maydanozlu sogan salatasi
Yapilis:
1 yarim balikdan gördügünüz porsiyonda 3 tabak yemek hazirlaniyor.
Baliklar derisi soyulmus ve omurgasi cikmis olarak pazardan aliniyor:))
Evde 3 parcaya kesilen ve yikanan baliklar süzgecde suyu süzdürülüyor ve kagit peceteye aliniyor.
Bir basak kagit pecetede 2 yemek kasigi un, 2 yemek kasigi Galeteunu, 1/2 yemek kasigi tuz, 1 cay kasigi karabiber karistiriliyor.
Yarim dilim limon suyu baliklarin sürülüyor. Tavaya gerektiyi kadar sivi yag alinarak isitiliyor.
Balik dilimleri un karisimina bandiriliyor, her tarafi unlu karisimla kaplaniyor, isinmis yagin icinde güzelce kizartiliyor.
Sogan ve maydanoz salatasinin esliginde tabaga alinip, domateslerle süslenerek servis yapiliyor.
Afiyet Olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails